Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Betere wereld 17 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Vegan hotspot: het nieuwe restaurant van Karma Kebab in Utrecht

Je kent ze hoogstwaarschijnlijk wel van grote festivals als Lowlands, Mysteryland en Into the Great Wide Open en ze liggen ook al een tijdje bij de super. Maar het werd toch wel de hoogste tijd dat de Karma Kebab één groot karma-walhalla zou gaan openen. En ja hoor, eindelijk is het zover: in Utrecht zetten de vegan kebabmakers het festivalsfeertje permanent voort.

Onze culinaire collega’s van Culy gingen op vegan onderzoek uit.

Karma Kebab in Utrecht

De nieuwe ruimte van Karma Kebab huist aan de Kanaalweg in Utrecht, waar het nog een beetje ruig, speels en ruimtelijk is. Het ligt aan een fietsstraat langs het kanaal, waar monumentale panden, bouwwerken en bedrijven elkaar afwisselen.

De kebabmakers maakten er één grote speeltuin van met 400m2 restaurant en bar, 150m2 terras (geheel in festivalstijl met bartrucks en strandstoelen), botsauto’s, een dj-booth, een automatiek en meer dan genoeg van Karma Kebab’s duurzame kebab die ze maken van knolselderij.

Karma Kebab
Bron: Nancy van Batenburg

Kebabvarianten

Maar ‘The Classic Lowlander’ – zoals ze hun befaamde vegan broodje kebab met garnituren, Sriracha en verse knoflooksaus hebben gedoopt – is niet het enige dat op het menu staat. Want er zijn meerdere kebabvarianten.

Must visit: eco-café PLSTK middenin de duinen van Hoek van Holland

Denk aan de ‘KFC’, met naast vegan kebab ook gefrituurde bloemkool en granaatappelpitjes of de ‘Oh My Gawd(O)’ met kokossaté, seroendeng en chermoula mayo. Of zet je tanden in de ’El pastor‘; een verwijzing naar de Mexicaanse taco, met ingelegde ananas en limoen. Daarbij heb je trouwens keuze uit een pita uit de houtoven of een tray met een lading friet van Friethoes.

Karma kebab
Bron: Nancy van Batenburg

Mezze en een chef’s menu

Er zijn ook mezze te bestellen, zoals chipotle bimi, loaded nachos met – hoe kan het ook anders – kebab, of gerookte aubergine met pindacrunch. Én er is een chef’s menu met drie gangen vol karmapunten.

Must try: deze biologische en vegan wijn van Nederlandse bodem

Wat ons dan nog te wachten staat is een megagroot dakterras van 1000m2 dat nog in aanbouw is. Het moge duidelijk zijn: Karma Kebab in Utrecht is géén gewone kebabzaak, maar dé plek om te spelen, te chillen en kebab te eten vanuit een roze botsauto. Smaakt dat nu al naar meer?

Goed nieuws: de kebabmakers hopen de komende twee jaar tien van dit soort vestigingen te openen…

Het adres van Karma Kebab in Utrecht:

Kanaalweg 50, 3526 KM Utrecht

Kijk voor de openingstijden op www.karmakebab.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️