Rosa Bertram
Rosa Bertram Duurzaamheid 30 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Must visit: eco-café PLSTK middenin de duinen van Hoek van Holland

Bij BEDROCK zijn we naast een bewust leven ook bezig met een gelukkig leven. En daar hoort volgens ons ook genieten van lekker eten, drinken en samenzijn bij. Daarom delen we regelmatig de fijnste hotspots met een BEDROCK-randje. Zoals PLSTK, verstopt in de Zuid-Hollandse duinen.

Een must visit voor iedereen die zich een dagje wilt afsluiten van de drukte op de stranden en op zoek is naar een zomerse oase middenin de duinen.

PLSTK in de duinen van Hoek van Holland

Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, is het concept van PLSTK zo bedacht dat er zo weinig tot geen plastic producten wordt gebruikt in het hele café en restaurant. Hoe tof?

Het eco-café werd tot leven geroepen toen de oprichters – met een grote liefde voor watersport – met eigen ogen zagen hoe we wereldwijd kampen met een groot afvalprobleem. Oók in Nederland. En zoals met veel dingen geldt: voorkomen is beter dan genezen, dus wilden de oprichters alles op alles zetten om eraan bij te dragen dat er minder afval in onze natuur terecht komt.

Deprimerend al dat plasticgebruik op reis? 8 tips om het tegen te gaan

Hoe? Door het voornamelijk terugdringen van onnodig (wegwerp)plasticgebruik. Voor én achter de schermen. Producten worden dus niet aangeleverd in onnodige verpakkingen en iets als plastic rietjes zul je hier nooit niet vinden.

Wat kan je eten en drinken bij eco-café PLSTK?

De duurzame missie van dit PLSTK is terug te zien in de menukaart. Deze is niet geheel vega, maar grotendeels wel. Dat is fijn! Waar kan je aan denken?

De vega versie van een pokebowl bijvoorbeeld: de neptune bowl met gemarineerde watermeloen, bosui, radijs, sojabonen, sushirijst, wortel, gember sojadressing, wakame, kroepoek & sriracha mayo (€17,50,).

Of de funky falafal met homemmade falafel (duh), hummus, gepofte paprika, geroosterde aubergine, couscous, harissa yoghurt, courgette, muntolie, dukkah & pita (€15,50).

https://www.bedrock.nl/pele-surf-shack-vegan/

Aan de zoetekauwen onder ons is ook gedacht: je bestelt hier ondermeer heerlijke banana pancakes met hazelnoot, agavesiroop, vers fruit & poedersuiker (€11,50).

Eet je liever vegan? Geef het even aan, want er is heel wat mogelijk. Je kunt hier terecht van ontbijt tot lunch.

Zomerse buiten vibes in de randstad

Deze heuse buiten hub heeft een terras om U tegen te zeggen: het houten terras dat rondom loopt, laat je voor heel even in een ander land wanen. Met eindeloze duinen om op uit te kijken, een vuurtoren pal naast het eco-café en de zee op steenworp afstand.

Zoals de slogan al zegt ‘a hidden gem not too far away’. We couldn’t agree more! Dát noemen we nou nog eens vakantie in eigen land.

PLSTK is elke dag geopend: op maandag en dinsdag van 10.00u tot 17.00u en woensdag t/m zondag van 10.00u – 22.00u. Adres: Helmweg 7, 3151HE, Hoek van Holland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️