De nadelen van menstruatie zwemkleding
Na menstruatie ondergoed is nu ook menstruatie zwemkleding een ding. Dat heeft voordelen, zeker voor het milieu, maar over de nadelen wordt minder gesproken. Want menstruatie is nou eenmaal niet het gezelligste onderwerp en áls het aan bod komt, zijn het vaak de voordelen die onder de loep worden genomen.
Bijna alle vrouwen worden ooit ongesteld en niet iedereen wordt daar blij van. Menstruatie kan gepaard gaan met heftig bloedverlies, mentale issues en fysieke klachten. Iedere vrouw weet: het komt maandelijks weer met ongemakken. En als we het leed kunnen verzachten, dan doen we dat graag. Menstruatie zwemkleding doet een mooie belofte, maar hoe fijn is dat eigenlijk? Vrij bloeden in een badpak?
Nadelen menstruatie zwemkleding
Menstruatie zwemkleding is een uitkomst voor vrouwen die geen tampons of andere bescherming kunnen of willen gebruiken. In het zwembad plonzen met een maandverband, dat gaat immers niet. Toch kleven er ook nadelen aan menstruatie zwemkleding.
Doorlekken
Zo is het geschikt voor een lichte tot medium menstruatie flow wat gelijk staat aan een tot twee tampons. Alleen is het bloedverlies bij niemand hetzelfde. Ook kan het zijn dat je opeens wel weer wat meer bloed verliest en dan biedt een menstruatie bikinibroek of badpak weinig soelaas. De kans op doorlekken is aanwezig en eerlijk is eerlijk: niemand wil tijdens het zwemmen ontdekken dat het toch niet goed gaat. Vooral niet als je gaat zwemmen tussen de haaien;)
Uitwassen
Sommige vrouwen vinden het geen probleem, anderen vinden het onfris: het uitwassen van menstruatie zwemkleding. Aan het einde van een ontspannen stranddag, moet je toch op de camping toilet jouw bebloede slip uitwringen. De ene plek leent zich daar beter voor dan de andere plek. In een hotelkamer met privacy, is het minder erg dan in een openbare ruimte, maar toch…
En een wasje draaien voor enkel een menstruatie badpak is ook niet goed voor het milieu. Dat is wel het advies van veel aanbieders. Het is het beste om je menstruatie zwemkleding apart te wassen van andere kledingstukken om mogelijke verontreiniging te voorkomen. En het is begrijpelijk dat niemand graag jouw slip bij zijn of haar wasgoed wil.
Strak in het badpak
De buitenstof van menstruatie zwemkleding is waterafstotend en voorkomt zo dat water uit het zwembad of de zee in de binnenkant van het zwempak wordt geabsorbeerd. Want als dit gebeurt, dan zwel je op down there. Om ervoor te zorgen dat het waterafstotende effect zinvol is, dien je ervoor te zorgen dat het zwempak echt strak om de benen en billen zit. Lubbert het uit? Dan heb je een probleem. Vind je het niet fijn zitten? Dan ook.
Of menstruatie zwemkleding wat voor jou is, kun je echt het beste zelf uitproberen. Als je ervoor gaat, neem dan voor de zekerheid een plastic tasje (daar kun je de vieze menstruatie badkleding in meenemen), tampons of andere bescherming en een normaal badpak mee. Mocht het mis gaan, dan heb je in ieder geval een andere optie!
Nog niet overtuigd? Dit zijn de voordelen van menstruatieondergoed