Marloes Graat
Marloes Graat Nieuws 12 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Yummy: hier haal je vanaf nu vegan jonge kaas

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis goede daden en nieuwtjes goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góed. Daarom delen we graag ook het goede nieuws met je. Kaasliefhebbers opgelet: Vegan kaasmerk Willicroft lanceert Goudse vegan kaas: Young Dutch.

Yes! Het vegan-schap in de supermarkt wordt uitgebreid en nu met een Hollandse klassieker: geraspte, Goudse vegan kaas.

Waarom kiezen voor vegan kaas?

Probeer je ook zo veel mogelijk vegan te eten, maar blijft kaas een guilty pleasure? Dat snappen we, je kan jezelf niet alles ontzeggen en alle kleine beetjes helpen.

Toch goed om te weten: de klimaatimpact van kaas is vrij hoog. Het kost ongeveer 10 liter koeienmelk om 1 kilogram kaas te maken. Zuivel staat dan ook in de top 3 van voedseltypen die de meeste CO2 uitstoten. En daarom blijven we ook bij BEDROCK, als echte kaasliefhebbers, op zoek naar goede alternatieven voor vegan kaas.

New kid on the block: Goudse, vegan kaas

Dat het aanbod vegan kazen tot nu toe niet om over naar huis te schrijven was, vond ook Brad Vanstone, oprichter van vegan kaasmerk Willicroft. Toen hij overstapte op een plantaardig dieet kon hij goede alternatieven vinden voor vlees, vis en melk, maar miste hij echt lekkere kaas.

Vanstone begon daarom met het zelf maken van plantaardige kaas in zijn eigen keuken en begon later vegan kaasmerk Willicroft. Het heeft even geduurd voordat Vanstone het juiste recept vond om normale kaas mee te evenaren, maar het is gelukt. De Young Dutch heeft 6 keer een lagere CO2-uitstoot als normale kaas en smaakt even lekker.

Kaas gemaakt van witte bonen

Het alternatief van Willicroft voor Goudse kaas is gemaakt van biologische witte bonen en vrij van soja en noten. Waarom witte bonen? Met de productie van bonen wordt veel minder CO2 uitgestoten en minder water verbruikt.

Hier haal je de lekkerste vegan kazen van Rotterdam

Ook zijn bonen rijk aan proteïne en lijken ze qua voedingswaarde op melk. Hierdoor krijgen ze een zuivelachtige textuur als je het fijnmaalt. Van de gemalen bonen maakt Willicroft melk, waarop ze vervolgens een eeuwenoude kaastechniek op toepassen.

De nieuwe vegan kaas is perfect om een tosti mee te maken, voor een ovengerecht of op een pizza, want het smelt net zo goed als het origineel.

Homemade, vegan pizza anyone?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️