Sophie Golbach
Sophie Golbach Welzijn 6 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Hier haal je de lekkerste vegan kazen van Rotterdam

Vegan eten is steeds meer ingeburgerd in ons land, maar iedereen die iets van Nederland weet, weet dat Nederland ook het land van kaas is. Kaas is niet weg te denken uit de Nederlandse cultuur. Het goede nieuws is dat vegan en kaas niet langer twee dingen zijn die losstaan van elkaar.

Net zoals er tegenwoordig genoeg vleesvervangers zijn, is vegan kaas ook heel goed mogelijk.

Wat is vegan kaas?

Er zijn verschillende redenen waarom je vegan zou gaan eten: je gezondheid, dierenwelzijn of voor het milieu. Ondanks dat kan het nog steeds heel goed voorkomen dat je af en toe ineens snakt naar die lekkere Hollandse kaas. Dat hoeft geen probleem meer te zijn. Deze winkels en restaurants in Rotterdam bieden de lekkerste vegan kaas aan.

Voordat we vertellen waar de vegan kaas te krijgen is, is het een goed idee om in te gaan op wat het precies is. Veganistische kaas wordt gemaakt van 100 procent plantaardige ingrediënten. Je kan daarbij denken aan amandelen, kokosolie, aardappelzetmeel, sesamzaad en cashewnoten. Ook bevat vegan kaas geen cholesterol.

Vegan kaas in Rotterdam: waar te krijgen?

Op steeds meer plekken vind je genoeg aanbod aan vegan kazen. Zo ook in Rotterdam. Bij deze winkels en restaurants kan je de lekkerste vegan kazen halen.

1. Gimsel

Bij deze supermarkt voor natuurlijke voeding en cosmetica in De Groene Passage vind je Charly’s vegan kaas. Eigenaresse Charlotte weet de kaas te maken van met plantaardige ingrediënten, door middel van verschillende methoden die ook gebruikt worden bij het maken van niet veganistische kaas. Denk daarbij aan het toepassen van schimmels zoals men ook doet bij brie. Klinkt niet verkeerd!

2. Veggie Garden

De Veggie Garden supermarkt richt zich op een plant based dieet zonder dierenleed, en hun doel is dan ook om de beste vegetarische en veganistische producten te verkopen. De kaas blijft hierbij niet achter! Veggie Garden heeft een breed assortiment aan vegan kaas, zoals Rosie & Riffy Cashew Camemberti. Deze kaas bevat noten, zoals de naam ook wel suggereert, maar is vrij van lactose en gluten.

Ook bieden ze deze plantaardige komijnekaas aan, die net als de niet veganistische versie verrijkt is met komijnzaad. En dat is slechts het begin van hun assortiment!

5 essentials voor elke vegan picknick

3. Vegan Junkfood Bar

De naam zegt het al: Vegan Junkfood Bar serveert lekkere en smaakvolle junkfood gerechten. Het is de missie van de junkfood bar om een positieve impact te hebben op het welzijn van dieren, het milieu en de mens. Daarom zorgt Vegan Junkfood Bar ervoor dat je bij hen op een laagdrempelige manier kennis kan maken met plantaardige duurzame junkfood gerechten.

Snak je nou eens naar een overheerlijke hamburger? Bij Vegan Junkfood Bar kan het, want ook hun kaas is gewoon vegan.

4. De Kaashoeve

De Kaashoeve is echt een klassieke kaaswinkel: kaas, nootjes, en wijnen, je komt het er allemaal tegen. Bij deze winkel vind je het merk Max&Bien, dat kaas maakt van alleen plantaardige producten. Maar ook merken Fermè, Camelia en Cicioni, die ieder vegan kazen maken.

Deze zijn allemaal lekker en goed, en het kan niet ontbreken op een kaasplankje of in je gerechten!

Bij dit restaurant haal je misschien wel de lekkerste vegan kazen van Amsterdam

5. Vegan Pizza Bar

Als je zin in hebt in pizza, is Vegan Pizza Bar de place to be. Zoals de naam ook al aangeeft, zijn de pizza’s veganistisch en de pizzeria adverteert op trotse wijze dat de kaas op de pizza ook vegan is. Oprichters Pim en Thijs houden rekening met milieubewuste consumenten, en hebben zowel veganistische als vegetarische opties.

Dit is zeker een bezoekje aan Rotterdam waard, waarbij je deze winkels en restaurants niet mag overslaan!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️