Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 8 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

5 essentials voor elke vegan picknick

Er gaat geen zomer voorbij zonder een uitgebreide picknick ínclusief rijkelijk gevulde picknickmand, als je het ons vraagt. In het gras op een dekentje, ergens tussen de bloemen aan het water terwijl de zonnestralen je huid strelen. Alleen nog een gevulde picknick mand vol vegan lekkers en that’s all you need voor een fijne zomermiddag.

Een rieten picknickmand vullen met lekker eten en drinken is zo gedaan. Maar eet je liever plantaardig en skip je dierlijke producten, dan zul je iets dieper moeten graven in je picknick repertoire. Geen Franse kaasjes of eieren dus, maar wat dan wel?

Vegan picknick

Gelukkig is er genóég lekkers om je vegan picknickmand mee te vullen. Het vergt een kleine voorbereiding, maar dan heb je ook wat. En die vegan picknickmand is – als je het aan ons vraagt – nog lekkerder dan de traditionele.

Deze vegan essentials wil je altijd in je picknickmand hebben:

1. Vegan spreads

In Nederland zijn we al gauw geneigd om te denken in brood/crackers en dat te beleggen met tja, iets. Vlees of kaas. Maar de wereld heeft nog zoveel lekkerders te bieden. Kleine crackers zijn altijd heerlijk, maar waarom zou je het houden bij paté of roomkaas?

Voor wie inmiddels een beetje is uitgekeken op hummus, we got you! We deelden onlangs namelijk recepten voor allerlei heerlijke vegan spreads. Hummus maak je overigens ook in allerlei smaken met zoete aardappel, avocado, paprika of waar je ook maar zin in hebt.

Maar ook een vegan pesto, vegan eiersalade (yup, en hij’s zó yummy) of refried beans.

6 x heerlijke vegan spreads voor op je brood of crackers

2. Vegan kaasplankje

Eerlijk is eerlijk: een picknick is niet helemaal compleet zonder kaas. Tenminste voor de kaasliefhebbers dan. Gelukkig bestaat er tegenwoordig een heel scala een verrukkelijke vegan kazen. Wist je dat je bij Mr. & Mrs. Watson in Amsterdam een heerlijke vegankaasplank kunt scoren?

De vakantieliefde: waarom worden we in de zomer altijd zo hopeloos verliefd?

Net zoals bij de vegan kazenwinkel in Amsterdam, genaamd Willicroft. Misschien wel het aller-bekendste vegan kaasplankje haal je bij het vegan restaurant Yerba in de Amsterdamse Pijp. Deze kaas wordt gemaakt van noten en kokos en kan je ook kopen voor thuis. Doen dus!

3. Frisse groenten met (home made) dip

Frisse en knapperige groenten zijn altijd een goed idee als snack, dus ook voor in je vegan picknickmand. Denk aan selderij, worteltjes, komkommer, witlof en 3 kleuren paprika. Heerlijk, gezond en lekker fris.

Dip ze in één van de dips (of allemaal) van tip #1 en je hebt er een heerlijke vegan snack bij.

Zo maak je er een zero waste zomer van

4. Edemame boontjes

De boontjes zijn populair in de Japanse en Chinese keuken, maar je maakt ze met hetzelfde gemak gewoon zelf. Hoe?

De peultjes stoom je van tevoren thuis even, zodat ze wat zachter worden. Neem wat grof zeezout mee en strooi die over de boontjes. Et voilà! Je knabbelt de boontjes zo uit het peultje. Héérlijk!

5. Fruit

Fruit in een picknickmand doet altijd goed. Ga het liefst langs de biologische fruitafdeling in de supermarkt of naar een biologisch winkel en ga voor seizoensfruit. Een lekkere tros druiven of bessen van Nederlandse grond (bosbessen, blauwe bessen of bramen bijvoorbeeld).

Fruit is heerlijk fris en zorgt meteen voor wat kleur op je picknickkleed. Want vergeet niet: Eat the rainbow: zo krijg je kleurvariatie op je bord (het is gezond én mooi).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️