Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Liefde & Seks 19 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

De vakantieliefde: waarom worden we in de zomer altijd zo hopeloos verliefd?

Alsof de zomer nog niet héérlijk genoeg is van zichzelf, leiden de zwoele zomertemperaturen voor veel mensen ook nog ‘ns tot vakantieliefdes. Maar hoe komt dat eigenlijk? Waarom worden we in de zomer altijd zo hopeloos verliefd? Als je er over nadenkt is het best een gek fenomeen.

We vonden het daarom een fijn psychologisch vraagstuk om te beantwoorden: hoe vallen vakantieliefdes eigenlijk te verklaren?

https://www.bedrock.nl/zomertijd/

De magie van vakantieliefdes…

Er zijn een aantal factoren die bijdragen aan het feit dat we in de zomer makkelijker verliefd worden. Zo begeven we ons in de zomer vaak in andere bubbels dan tijdens de rest van het jaar.

Hoewel dat door corona misschien een beetje anders is, is de zomer normaal gesproken dé periode bij uitstek om te reizen, om te barbecuen met vrienden-van-vrienden, om te feesten op het strand en om tot in de vroege uurtjes op festivals te staan dansen.

Waarom we in de zomer meer zin in seks hebben

Zo’n totaal andere, zomerse omgevingen geven ons het gevoel dat we even ontsnappen van de werkelijkheid en dat geeft dan weer ruimte voor onbezorgde, verliefde gevoelens. Daarnaast zien mensen er in de zomermaanden doorgaans ook aantrekkelijker uit.

Onze huid is mooi gebruind van de zon, mensen vinden meer energie om te sporten en in een jurkje ziet een lichaam er sowieso al mooier uit dan dat datzelfde lichaam in een winterjas met sjaal. Dat laatste maakt trouwens ook dat we meer sensueel geprikkeld worden. Daar  hadden we het eerder trouwens al over: de zomer is een gouden formule voor seks.

…die meestal eindig zijn

Door al deze redenen is het geen wonder de zomer zo vaak brandstof geeft voor vakantieliefdes. Toch is het ook des te logischer dat vakantieliefdes na enige tijd op hun beurt ook weer uitdoven.

Het einde van de zomer betekent namelijk ook het einde aan al die onbezonnen sociale activiteiten, aan die knappe zomerlichamen en aan die seksuele prikkels. Wanneer dat doek wegvalt, ontdekken we vaak dat die knappe surfboy eigenlijk ook maar gewoon een saaie boekhouder is in zijn dagelijks leven.

Maar laat dat voorál geen reden zijn om niet met volle teugen te genieten van een heerlijke zomer.

Geen verre reis deze zomer? Ga op surf- en yogavakantie aan je eigen kust

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️