Redactie
Redactie Reizen 27 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Geen verre reis deze zomer? Ga op surf- en yogavakantie aan je eigen kust

Surf- en yogavakanties associeer je hoogstwaarschijnlijk al gauw met Bali of Zuid-Frankrijk. Maar je vindt yoga- en surfvakantie tegenwoordig ook gewoon aan de Nederlandse kust. En gelukkig maar, want helaas is het anno 2021 niet zo vanzelfsprekend om een reis naar het buitenland te maken én is het het een stuk duurzamer om je vakantie dichtbij huis te vieren.

Onlangs ontdekten we aan de kust van Julianadorp Aan Zee (in Noord-Holland) dat Surfschool High5 en Senzadi Yoga de handen ineen slaan en van 21 tot 26 juni 2021 een Surf & Yoga Holiday organiseren. Hoe tof?

Een surf- en yogavakantie is wat ons betreft namelijk precies wat je nodig hebt als je je hoofd leeg wil maken en toe bent aan ontspanning. Een vakantie om plezier te maken en genieten van de vrijheid in een prachtige, nog vrij onbekende omgeving.

Surfen, yoga en vakantie aan eigen kust

Al eerder schreven we op BEDROCK waarom surfen en yoga elkaar zo goed aanvullen. Voeg daar vakantie in de buitenlucht aan toe en je hebt een mooie blend van rust, ontspanning en plezier.

De Surf & Yoga Holiday staat in het teken van de connectie met jezelf en de natuur opzoeken. Even alles loslaten, ontspannen en plezier maken, is de gedachte achter deze vakantie. En dat kunnen we in deze tijd allemaal wel gebruiken, right?

Yoga

Yoga helpt bij een gezonde levensstijl waarbij je leert ontspannen, meer rust in je hoofd krijgt en dichter bij jezelf komt. Dat is de visie van Nadya van Senzadi Yoga. De activiteiten van deze vakantie vinden plaats op en om het strand en de yogalessen dus ook.

Beeld je even in dat jij op je yogamatje ligt met de zee op de achtergrond. Je wordt al zen van het idee alleen al, toch?

“Hoe ik met remote werken vrijheid voor mezelf creëerde”

Surfen

Waar yoga over ontspannen gaat, gaat surfen meer over uitdaging en flink sporten. Surfen gaat volgens Surfschool High5 over een mix van vrijheid, adrenaline en plezier. Dat gevoel van kracht, geluk en overwinning als jij op een golf staat, holy moly!

Surfen en ontspannen gaan hand in hand. De hele vibe om surfen heen is al relaxed (zon, zee, strand) en surfers hebben over het algemeen de ‘go with the flow vibe’ goed onder de knie.

De 6 meest bijzondere off-the-beaten-path bestemmingen in Europa

Geen zin om te surfen? No problem. Hang lekker in de hangmat voor de surfschool, maak een strandwandeling, ontdek het prachtige duingebied in de omgeving of pak een SUP.

Julianadorp Aan Zee

Juliana-wat? Toren? Nope. Dat is het pretpark bij Apeldoorn. Julianadorp Aan Zee is een kustdorpje in de kop van Noord-Holland. Al jarenlang is het strand van Julianadorp Aan Zee één van de schoonste stranden van Nederland en heeft door haar ligging in de kop van Noord-Holland de meeste zonuren van Nederland. Fun fact: dat is per jaar 200 uur meer dan Noord-Limburg en de Achterhoek.

Tegen het duin aan ligt camping Helmzicht, de accommodatie van de Surf & Yoga Holiday. Het is een boeren minicamping midden in het bollenland, op loopafstand van het strand (en de surfschool). Met andere woorden: deze vakantie is voor echte buitenmensen en kampeerliefhebbers.

Dit bewijst maar weer: je hoeft helemaal niet naar de andere kant van de wereld te vliegen om tot rust te komen!

Wil jij er tussenuit deze zomer? De Surf & Yoga Holiday is te boeken vanaf €385,-. Buiten de basics om kun jij zelf kiezen wat je wil doen in deze vakantie. Surflessen zijn niet verplicht. Kun je al surfen? Dan kies je alleen voor het huren van spullen. Of niet natuurlijk, als je die al hebt. Wil je wel surfles? Die kun je dan gewoon boeken. Meer informatie over de vakantie en boeken vind je hier.

Klaar voor avontuur? Dit zijn de mooiste roadtrips dichtbij huis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️