Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 13 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Must try: deze biologische en vegan wijn van Nederlandse bodem

Tegen een wijntje op z’n tijd zeggen we bij BEDROCK zéker geen nee. Het liefst een biologische (of natuur)variant dan én als het kan een wijn die ook vrij is van dierlijke producten. Daarom zijn we vandaag extra blij met het nieuws dat er een Nederlandse wijnmaker bij is, met biologische én vegan wijnen, met de toepasselijke naam: The Good Wine.

We like!

Vegan biowijn

Je zou het misschien niet zeggen, maar wijn en bier is dus niet vegan. De alcoholische drank (dit geldt voor bier en wijn) wordt op het eind van het productieproces meestal geklaard met bijvoorbeeld vislijm (gemaakt van zwemblazen van vissen), caseïne (een dierlijk eiwit dat in melk voorkomt), gelatine (gemaakt van huid, botten en kraakbeen van zoogdieren) of eiwit van kippeneieren. Niet zo vegan dus.

Schoon drinkwater in Afrika

Het jonge wijnmerk The Good Wine wilde niet alleen heuse vegan en biologische wijn maken, maar nóg meer goeds doen voor de wereld. Daarom besloten de makers dat er per verkochte fles wijn 750 liter schoon drinkwater (!) wordt gedoneerd aan gemeenschappen in Afrika.

Leren van de Zweden: drink eens wat bewuster alcohol

Wist je namelijk dat schoon drinkwater een mensenrecht is sinds 2010? Maar dat het voor 771.000.000 mensen nog steeds een dagtaak is om aan veilig water te komen. Daar moet nodig verandering in komen en alle kleine beetjes helpen.

https://www.instagram.com/p/CewZOFKInuM/

Hoe werkt dat?

Om dit te realiseren heeft het jonge wijnmerk de handen ineengeslagen met de Made Blue Foundation. In Ethiopië worden de eerste 20 ‘WASH kiosken’ geplaatst. In de sloppenwijken daar is namelijk vaak gebrek aan schoon drinkwater en rioleringssystemen.

Met als logisch gevolg onhygiënische situaties die tot gezondheidsproblemen kunnen leiden. Vooral kinderen leiden daaronder: ziektes veroorzaakt door vervuild water zijn nog altijd een van de meest voorkomende doodsoorzaken van kinderen onder de 5 jaar.

10 redenen waarom (soms) stoppen met alcohol drinken goed voor je is

Bij de ‘WASH’ kiosken (wat staat voor water, sanitair en hygiëne), kunnen bewoners schoon drinkwater krijgen, zich wassen en naar het toilet. Ook wordt er veel aandacht besteed aan voorlichting over goede hygiëne en veilig gebruik van water.

Draag daaraan bij met jouw wijn

Voor  is de The Good Wine was dat reden genoeg om het nieuwe initiatief te starten. Helpen aan schoon drinkwater in gebieden waar het hard nodig is, in combinatie met het produceren van een smaakvolle wijn.

Er zijn vooralsnog twee beschikbaar die zijn gemaakt in samenwerking met wijnmaker Robert Eden: Cheeky Sauvignon en Cheerful Merlot. Per fles die jij aanschaft gaat er dus 750 liter naar communities in Afrika.

Voor €53,95 heb je al al 6 flessen, dus het is nog hartstikke betaalbaar ook.

Je wijntje proefde nog nooit zo lekker!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️