Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Reizen 25 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Nieuwe restaurants in Amsterdam voor de innerlijke mens

Zelfzorg is belangrijk en daarom is het zo nu en dan fijn om de hort op te gaan. Bij BEDROCK weten we dat liefde door de maag gaat, goede gesprekken tijdens een diner worden gevoerd en dat tafelen de ultieme vorm van verbinden is. Daarom delen wij nieuwe restaurants in Amsterdam die ook jij niet mag missen.

Het is ongelofelijk hoeveel nieuwe zaken de deuren openen. En als je dan eindelijk een gaatje in jouw agenda vrij hebt weten te maken, zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom delen wij lekker overzichtelijk onze favoriete nieuwe restaurants in Amsterdam. Een lijstje waar je écht wat aan hebt als je op zoek bent naar een fijne plek om een vorkje te prikken.

Bar & restaurant Bisous

Bar & restaurant Bisous is uniek. Met Zeeuwse roots en Parijse glamour is dit een absolute niet te missen plek in Amsterdam. Ondernemers Lowie Jansen en Bas Noorman miste een internationale georiënteerde zaak waar je echt een avond uit bent. Opgedoft en wel kun je hier terecht. Het interieur is ook behoorlijk opgedoft en dat is goed gelukt. De weelderige inrichting met veel rood is bedacht door designer JP Demeyer die oog heeft voor schitterende vintage vondsten en ontwerpt met een knipoog. Op de kaart klassieke Franse gerechten om te delen, cocktails en als afsluiter een dame blanche.

Bisous

Pulitzer Amsterdam

Pulitzer is nooit verkeerd en ook in de verstopte binnentuin is het goed toeven. Romantisch en gewoon een lekker plekje. Zeker wanneer er mooi gedekte tafels, de beste gerechten en de lekkerste wijnen verschijnen tijdens de Long Table Lunch & Dinner Series bij Pulitzer Amsterdam. Geniet op 7 juli van een op Italië geïnspireerd 4-gangenmenu, gewoon in Amsterdam.

Pulitzer Amsterdam

Tannay

We schreven al eerder over Tannay, gevestigd in een van de oudste restaurantpanden in Amsterdam . Voorheen zat hier De Gouden Reael, sinds 1834 een historisch Amsterdams restaurant. In het charmante hoekpand op het pittoreske Realeneiland waan je je voor even buiten de stad. Het hangt een soort van serene sfeer in de omgeving en ook in het restaurant word je niet overprikkeld. Chef Thomas Demuth vernoemde Tannay naar Coteaux Tannay, waar hij zelf opgroeide in de Bourgogne en zijn vader  nog steeds wijn maakt. Deze wijn staat uiteraard op de kaart. Ook fijn: er is een ruim aanbod non-alcoholische wijnen. Onze favoriet? De brioche gevuld met chocolade die chef Thomas in zijn jeugd graag at.

Tannay

Bennies

Tussen de bedrijvigheid in Amsterdam-Zuid, vind je restaurant Bennies. De locatie leent zich uitstekend voor de industriële sfeer die het restaurant uitademt. De lichte ruimte werkt kalmerend en ook de kaart is verfrissend met gerechten die je niet overal besteld. Fijn is dat er veel vegetarische opties zijn zoals saffraan ravioli. Wij bennen naar Bennies!

https://www.instagram.com/benniesamsterdam/

Bennies


Turbo

Amsterdam Oost is wat ons betreft een fijne plek en bij Turbo vinden wij alles leuk. Het vintage interieur (duurzamer), speciality koffie en natuurwijnen (smaakvoller) een lekkere kaart en je kunt er ook remote werken. Iets wat wij graag doen, maar wat in Amsterdam steeds ingewikkelder wordt. Hier dus niet…

Turbo

Café de Parel

Café de Parel, ooit een oude Jordanese bruine kroeg, is vandaag de dag een biologisch restaurant. Uniek is dat een groot deel van de originele inrichting bewaard is gebleven. Prachtige glas-in-lood en authentieke tegels. Hier kun je wel even de tijd nemen om een biodynamisch wijntje uit te zoeken om te pairen bij jouw vier- of vijfgangenmenu.

Café de Parel

Hier vind je de lekkerste vegaburgers van Amsterdam (bedrock.nl)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️