Rosa Bertram
Rosa Bertram Voeding 26 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Hier vind je de lekkerste vegaburgers van Amsterdam

Niets is zo lekker als een heerlijke vegaburger op z’n tijd. Wie denkt dat een vega versie van de hamburger niet de moeite waard is, heeft het zéker mis. Er zijn namelijk ontzettend veel lekkere variaties te vinden tegenwoordig. Je kunt eigenlijk van een heleboel ingrediënten een burger maken: van groenten tot zaden en bonen. Maar waar vind je die? We delen de beste adresjes voor lekkerste vegaburgers in Amsterdam.

De tijd dat je op smaak inlevert wanneer je vega(n) eet is gelukkig lang en breed voorbij. De textuur van vlees wordt haast één op één nagebootst en nemen vleesvervangers of bonen hartstikke goed de smaak van kruiden op.

Bovendien hoeft de textuur of smaak van een hamburger ook niet exact te worden nagebootst om tóch een burger te hebben waarbij je je vingers aflikt. In tegendeel zelfs!

De beste vegetarische burgers van Amsterdam

Onze hoofdstad is inmiddels heel wat adres aan goede vegaburgers rijk. Dít zijn ze:

Meatless District

In de afgelopen jaren heeft Meatless District meer dan ooit bewezen dat je niet op smaak en sensatie inlevert om toch een heerlijke burgerervaring te hebben.

Van lekkere cheese burgers van seitan tot een heuse ‘chicken‘ burger. Bovendien zit je er gezellig bij in de twee restaurants die er inmiddels in Amsterdam zijn, óók niet geheel onbelangrijk natuurlijk.

Thrill Grill

Een écht vleesrestaurant zou je zeggen, als je de naam Thrill Grill ziet. Toch is niets wat het lijkt want het restaurant serveert al tijden een heuse veganistische burger van Beyond Meat en deze lijkt behoorlijk veel op een echte vleesburger. Door de rode bietjes die erin zitten, ‘bloedt’ het vlees zelfs een beetje als je er een hap inzet.

Een ideale plek dus als je met vleeseters en vega(n)’s uiteten wilt gaan.

Ellis Gourmet

Wie op zoek is naar sappige vegetarische burgers in Amsterdam wil zeker een bezoekje brengen aan van origine Belgische Ellis Gourmet die ook vestigingen in Utrecht, Rotterdam en Breda heeft.

Van heerlijke knapperige zoete aardappelfrietjes tot gefrituurde groenten en natuurlijk: de vegetarische burger. Stuk voor stuk om je vingers bij af te likken!

Vegan Junk Food Bar

In het rijtje van de lekkerste Amsterdamse vegetarische burger hotspots mag de Vegan Junk Food Bar natuurlijk niet ontbreken. De geheel plantaardige keten waar je ongegeneerd fast food kunt eten.

Als geen ander weten ze hier (met wel drie lokaties in Amsterdam) hoe je de lekkerste vegetarische hamburgers kunt klaarmaken. Verwacht knapperige frietjes, sappige burgers en gekleurde buns.

Flower Burger

In de Hartenstraat van onze hoofdstad vind je Flower Burger, een heuse vegan (!) burgertent met vrolijk gekleurde burgers gemaakt van enkel natuurlijke ingrediënten, kijk dáár maak je ons nou blij mee.

The Meets

Bij het gezonde eetcafé The Meets in de Indische buurt van Amsterdam is de menukaart niet alleen plantaardig, maar heeft ook veel glutenvrije opties. Wel zo fijn!

Het hoogtepunt van het menu? Met vlag en wimpel de vegetarische burger, als je de reviews leest van The Meets. Dit gezellige eetcafé is zeker een bezoekje waard als je op zoek bent naar een lekkere vegetarische burger en andere plantaardige gerechten.

Ga je liever zelf aan de slag in de keuken? Eerder deelden we deze tien héérlijke recepten om zelf vegaburgers te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️