Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 26 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Heb jij behoefte aan meer connectie met jezelf en anderen? Investeer dan in deze dingen

Een ding waar ik soms echt behoefte aan heb is: meer connectie met mezelf en met anderen. Ik ben niet eenzaam, sterker nog, ik heb een volle agenda en krijg de hele dag prikkels binnen. Dat zorgt er juist voor dat ik soms échte verbinding mis. Alles is zo vluchtig. De behoefte aan tijd voor mezelf en connectie met mijn lichaam en geest groeit daardoor nog meer. Ook een diepere verbinding met anderen schiet er soms bij in.

Door digitale media heb je meer contact dan ooit, maar het maakt het ook oppervlakkiger.

Om de verbinding met mezelf en de mensen om mij heen écht te houden en de verdiepen, probeer ik verschillende dingen. Zo onderging ik laatst voor het eerst een Reiki-behandeling bij Cosmic Light Center.

Ook boek ik regelmatig een massage, bevat mijn dagelijkse routine meditatie en yoga en kies ik bewust steeds vaker voor een wandeling in de natuur.

Connectie is energie

Om verbinding te creëren met jezelf of met anderen, heb je energie nodig. Energie is de basis van alles. Als jij jouw energie vrij kunt laten stromen, komt er vanzelf meer flow in het leven.

Omdat we ‘druk’ zijn en veel schermtijd hebben, gaat een groot deel van onze kostbare energie hieraan verloren. Daarom is het belangrijk om jouw energie te herstellen. Om nieuwe energie te creëren en deze te laten stromen en dit zijn mooie manieren om dat te doen:

  1. Meditatie: er zijn verschillende manieren om te mediteren, maar uiteindelijk draait het om mentale stilte. Je laat je geest volledig tot rust komen en probeert uiteindelijk tot een andere staat van bewustzijn te komen. Hierbij observeer je jouw gedachten zonder te oordelen.
  2. Intenties: intenties zijn bewuste, positieve en vooral krachtige gedachten. In een intentie ligt een duidelijke focus op hetgeen wat jij het allerliefst zou willen. Het geeft een doel en focus.
  3. Beweging: om meer in contact te komen met jouw lijf, is beweging een hele mooie en simpele tool. Dansen, yoga of wandelen. Het maakt niet uit. Kom uit het hoofd en in je lijf! Een manier om te bewegen is vrij dansen. Dit voelt misschien een beetje gek, maar dat is het niet. Want door te dansen, laat jij jouw energie op een positieve manier stromen. Dus zet een fijn nummer op en beweeg mee!

Vind jij het moeilijk om je hiertoe te zetten? Dan is Rhythm of the Light misschien wel iets voor jou! Een workshop waarbij connectie centraal staat.

rhythm of the light
Beeld via Elena van Cosmic Light Center

Dit alles op een mooie locatie in Bergen (NH) met een groep die nooit groter is dan tien personen. De energie van een groep zorgt er bovendien voor dat je nog meer energie ervaart en wellicht tot nieuwe inzichten komt! Je ervaart niet alleen meer connectie met jezelf, maar ook met anderen.

De workshops hebben elke maand een ander thema.

Deze thema’s vind je bij de data op de website. Volgende thema staat Balans centraal en die erna bijvoorbeeld Innerlijk Kind

Mannencirkels: wat gebeurt er als mannen samenkomen?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️