Rosa Bertram
Rosa Bertram Voeding 30 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Vegaburger fan? We delen 10 heerlijke vegetarische burger recepten

Niets zo lekker als een heerlijke vegaburger op z’n tijd. Wie denkt dat een vega versie niet de moeite waard is, heeft het zeker mis. Er zijn namelijk ontzettend veel lekkere variaties. Je kunt eigenlijk van een heleboel ingrediënten een burger maken: van groenten tot zaden en bonen!

We zetten samen met ons culinaire zusje Culy 10 lekkere variaties voor je op een rij.

De basis van een vegaburger

Vegaburgers maken is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Je moet simpelweg het vlees zien te vervangen door een ander product, en dat is je basis voor een verrukkelijke burger. Die basis moet wel goed kunnen binden: kikkererwten, linzen, quinoa, bulgur en champignons doen het bijvoorbeeld goed. Maar ook bieten en bonen zijn een perfecte basis.

Verder gaat het precies zoals bij een vlees- of visburger: voeg je favoriete specerijen toe, broodkruim en eventueel een ei. Goed kneden en vormen tot burgers!

Je kunt de burgers hierna even laten opstijven in de koelkast en daarna kun je ze bakken, op een broodje leggen en aankleden met lekkere toppings.

Dit zijn onze 10 favorieten:

1. Peulvruchtenburger

Hier kun je allerlei peulvruchten voor gebruiken: zwarte bonen, linzen, witte bonen of erwten, bijvoorbeeld. Pureer de peulvruchten en meng met de basisingrediënten.

2. Kikkererwtenburger

Kikkererwten zijn de holy grail van de vega’s. Op Leukerecepten.nl staat een verrukkelijk recept.

3. Maïsburger

Van maïskorrels kun je ook heerlijke vegaburgers maken. Ken je de Indonesische maïskoekjes of Amerikaanse cornfritters? Daar lijkt het een beetje op! Op Chicks Love Food staat een heerlijk recept voor een burger met maïs en kapucijners.

‘Raw eating’: dit is wat je eet als je een rauw dieet volgt

4. Wortelburger

Je kunt ook wortelen als basis gebruiken. Meng deze met een beetje peterselie, wat amandelen, en je hebt een goddelijke en healthy vegaburger.

5. Boerenkoolburger

Boerenkool is helemaal hip. Deze gezonde groente zie je ineens o-ve-ral verschijnen en je kunt er ook goed een burger van maken. Check hier het recept van Culy.

6. Walnotenburger

Ook van walnoten kun je een goede en smakelijke burger maken. Op Vegatopia staat een recept om te smullen.

7. Champignonburger

Champignons lenen zich perfect voor het maken van een burger. De structuur die ontstaat als je ze samen met wat bloem, tijm en uiteraard de basis mengt in een keukenmachine is perfect!

6 x heerlijke vegan spreads voor op je brood of crackers

8. Quinoaburger

Meng gekookte quinoa met lekkere specerijen en verse kruiden voor een gezonde vegaburger. En hij vult ook nog eens goed. Lekkere yoghurtsaus erbij en smullen maar!

9. Linzenburger

Ook al genoemd onder het kopje peulvruchten, maar linzenburgers zijn een losse vermelding waard, zo lekker zijn ze. Heerlijk met feta en verse munt. Een goed recept vind je op Zoett.nl.

10. Bietenburger

Als je bieten pureert en mengt met wat havermout en de basis, dan heb je in een handomdraai een hemelse burger. Tip: meng er ook nog wat geitenkaas door.

Vegan kaas 2.0: dit is de vegan kaas van de toekomst

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️