Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Betere wereld 25 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Duurzaam dilemma: online boodschappen of naar de supermarkt?  

Zit jij met een prangende kwestie en wil je graag de mening van een ander horen? Bij BEDROCK delen wij iedere week een duurzaam lezersdilemma. Deze week delen wij het dilemma van Veronique. Veronique (37) twijfelt of ze online haar boodschappen zal doen of gewoon naar de supermarkt zal gaan. 

“Als moeder van drie kinderen wil ik graag dat de wereld langer meegaat dan ik zal bestaan. Ik vind het milieu en duurzaamheid dan ook erg belangrijk. Ik pak, zelfs met drie kinderen, bijna altijd de fiets en we proberen iedere dag kort te douchen. De verwarming aan? Dat doen we pas als het écht koud is in huis. 

Elkaar aanvullen

Voor mij is dit niet meer dan normaal en ook heb ik dit meegekregen vanuit huis. Ik wil het op deze manier dan ook doorgeven aan mijn kinderen. Ook mijn man zet altijd zijn beste beentje voor wat betreft het milieu en duurzaamheid. We vullen elkaar hierbij echt aan. 

Drukke baan

Ik twijfel alleen wel op één punt. Ik heb, naast dat ik moeder van drie kleine kinderen ben, ook nog een fulltime baan. Als ik aan het einde van de dag thuiskom ben ik moe. Toch is er altijd nog iets te doen. En op de zaterdagochtend? Ook dan heb ik geen tijd om in de tuin te zitten met een lekkere kop koffie. Dan moet ik boodschappen doen. Ik ga op de fiets naar de supermarkt en ben hiermee zo’n twee of drie uur bezig. Ik gooi mijn grote fietstassen achterop en hang ook nog twee volle tassen aan mijn stuur. 

Online boodschappen

Vriendinnen van mij zien hoe druk ik het heb met mijn werk en gezin. Ze zien me steeds bleker en vermoeider worden. Een vriendin vroeg waarom ik niet online boodschappen doe. Ik kan de boodschappen makkelijk op mijn werk, tijdens de pauze bijvoorbeeld, op de site invullen en ze komen op een avond of ochtend wanneer ik wil alles thuisbrengen. Het klonk mij als muziek in de oren, maar echt duurzaam is het natuurlijk niet. 

Veel kilometers maken

Zelf rij ik amper auto omdat het slecht is voor het milieu, maar zo’n supermarkt moet wel kilometers maken om het naar ons toe te brengen. Het voelt een beetje dubbel. Het lijkt me heerlijk, maar goed voor het milieu? Nee, dat is het niet. Ik zag wel dat sommige supermarkten met elektrische auto’s rijden, maar helaas komen die hier niet in de buurt. Dat is dus ook geen optie.

Dilemma online boodschappen

Sinds ik met mijn vriendin heb besproken om iedere week online boodschappen te bestellen, zit ik met een dilemma. Het liefst laat ik iedere week de boodschappen brengen, maar aan de andere kant wil ik helemaal niet dat er een auto voor ons gaat rijden. Ik twijfel enorm. Wat moet ik doen?”

Duurzaam dilemma: Stoppen met shoppen bij goedkope online winkels? 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️