Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Welzijn 25 jun 2024
Leestijd: 4 minuten

Weinig energie of focus? Misschien kunnen deze paddenstoelen je helpen!

Heb je moeite om de dag door te komen zonder je energieniveau te verliezen of je focus te laten verslappen? Dan is het misschien tijd om eens naar de natuur te kijken voor een oplossing. In de wonderlijke wereld van paddenstoelen zijn er verschillende soorten die jou kunnen helpen voor meer energie, focus en een sterk immuunsysteem.

Laten we het bos induiken!

Meer energie door paddenstoelen

Sinds we de documentaire Fantastic Fungi hebben gezien, zijn we gefascineerd door het wonderlijke schimmelkoninkrijk . Daarom schreven we al eerder over de helende krachten van fungi, en kwamen we erachter dat paddenstoelen en schimmels niet alleen gezond zijn, maar ook bijzondere krachten hebben.

Heb je halverwege de dag al je energie al verbruikt of heb je moeite om gefocust te blijven na de lunch? Ben je klaar met de zoveelste kop koffie, die kortstondige energie-boost, de onvermijdelijke crash en slecht slapen ‘s nachts? Dan zou het zinvol kunnen zijn om wat extra paddenstoelen extracten te nemen in de vorm van supplementen.

Hallo productiviteit!

Nu zijn er eigenlijk drie soorten paddenstoelen. Eerst hebben we culinaire paddenstoelen, zoals champignons, die je pizza of soep net dat beetje extra geven. Dan zijn er psilocybine truffels, die bekend staan om hun psychedelische ‘trips’ en microdosering. En dan hebben we nog een derde categorie: de functionele paddenstoelen.

Deze paddenstoelen, zoals Cordyceps en Lion’s Mane, zijn je nieuwe beste vrienden voor meer energie, focus en een sterk immuunsysteem. Cordyceps zorgt ervoor dat je energielevel op pijl blijft en de middagdip niet toeslaat. En Lion’s Mane ondersteunt je creativiteit en maakt je hoofd helder waardoor je meer focus ervaart. Hallo productiviteit!

Paddenstoelen extracten

Deze functionele paddenstoelen zijn al eeuwenlang een integraal onderdeel van traditionele geneeskunde, vooral in Azië. Anders dan culinaire paddenstoelen en psilocybine truffels, hebben functionele paddenstoelen superkrachten, als het gaat om gezondheid.

Ze zitten boordevol bioactieve stoffen die je lichaam en geest op verschillende manieren kunnen ondersteunen. Nu hoef je niet per se het bos in om deze paddenstoelen te zoeken. Bij verschillende drogisten en online (onder andere bij Mama Mushroom) kun je supplementen krijgen met hoog geconcentreerde extracten van deze paddenstoelen.

Cordyceps

Stel je een paddenstoel voor die werkt als een espresso shot, maar dan eentje die heel lang aanhoudt. Dat is Cordyceps! Deze schimmel, afkomstig uit Tibet en China, staat bekend om zijn vermogen om op geheel natuurlijke wijze aanhoudende energie te geven. Doordat het de de productie van adenosinetrifosfaat (ATP) verhoogt, voel je je (na zeven dagen consistent innemen) minder snel moe en heb je meer uithoudingsvermogen.

Daarnaast verbetert Cordyceps ook je zuurstofopname, wat betekent dat je niet alleen overdag meer energie hebt, maar ’s nachts ook beter slaapt. Dus als je een drukke dag hebt gehad, helpt Cordyceps je om toch een goede nachtrust te krijgen. Dat zijn pas krachtpatsers van paddenstoelen waardoor je energie krijgt.

Lion’s Mane

Lion’s Mane is niet alleen een opvallende verschijning, maar heeft net zoveel kracht als zijn naamgenoot. Deze paddenstoel is een echte superheld voor je brein. Lion’s Mane bevat stoffen die de productie van zenuwgroeifactor (NGF) stimuleren, waardoor je geheugen verbetert en je geest helderder wordt.

Veel mensen die Lion’s Mane gebruiken, melden dat ze meer creatieve ideeën krijgen en zich beter kunnen concentreren. Of je nu een kunstenaar bent die op zoek is naar inspiratie, of een student die moet studeren voor een examen, Lion’s Mane kan je helpen om je beste werk te leveren.

Ondersteuning bij energie en focus

Zoals we al zeiden, je hoeft niet per se het bos is om deze paddenstoelen te gaan plukken. In supplement-vorm kun je ze gemakkelijk toevoegen aan je dieet. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals capsules en poeders. Zo kun je kiezen wat het beste bij jou past.

Je kunt Cordyceps en Lion’s Mane ook prima naast elkaar gebruiken, want beide paddenstoelen versterken je productiviteit. Cordyceps zorgt iets meer voor de energie en is perfect voor drukke dagen waarop je veel gedaan wilt krijgen zonder je opgejaagd te voelen. Lion’s Mans ondersteunt iets meer creatieve en mentale prestaties.

Hoe gebruik je paddenstoelen voor meer energie

De aanbevolen hoeveelheid van Mama Mushroom is twee capsules per dag: eentje ‘s ochtends en rond drie uur ‘s middags, voor blijvende vitaliteit. Of je mengt een theelepel (twee tot vijf gram) van het extractpoeder door je ontbijt, smoothie of favoriete drankje.

Dus als je merkt dat je energie en focus wat ondersteuning kunnen gebruiken, waarom probeer je deze krachtige paddenstoelen dan niet eens? Ze kunnen net dat beetje extra geven dat je nodig hebt om je beste zelf te zijn.

Medicinale paddenstoelen: hoe dragen ze bij aan jouw gezondheid?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️