Vega Vrijdag: preisoep met venkel, appel en walnoten

Herfst betekent soep, daar is geen twijfel over mogelijk. Deze preisoep met venkel, appel en walnoten van Culy heeft niet alleen een hartverwarmend mooie kleur, maar ook een hartverwarmend effect op je binnenste. Naast hartstikke gezond, is íe trouwens ook ook nog helemaal vegan.

De romige structuur krijgt deze preisoep van de walnoten, die gewoon mee worden gepureerd.

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen

  • 3 preien
  • 1 venkelknol (bewaar de toppen)
  • 1 appel
  • 4 takjes tijm
  • 60 gram walnoten
  • 2 theelepels kurkuma
  • 950 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels olie
  • Zout & peper

Voor de garnering

  • Maple syrup
  • Venkeltoppen (zie hierboven)
  • Extra walnoten
  • Zwarte peper

Bereidingswijze van de preisoep met venkel en appel

Rooster eerst de walnoten in een droge koekenpan tot ze goudbruin en geurig zijn. Zet ze apart. Hak ondertussen de witte en lichtgroene delen van de prei fijn. Hak de venkelknol ook fijn; bewaar de toppen. Schil de appel en snijd ‘m in blokjes.

Verhit een fijne soeppan op een laag vuurtje en voeg de olie toe. Doe de prei en de blaadjes van de tijm in de pan. Laat de fijngehakte prei 4 minuten zachtjes smoren in de olie; daarna mag de fijngehakte venkel en de appel erbij. Roer de kurkuma door de groenten en laat alles nog 4 minuten zachtjes bakken.

Doe de walnoten in de pan, breng alles op smaak met peper en giet de bouillon erbij. Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 12 minuten zachtjes pruttelen, tot alle groenten zacht zijn. Pureer de soep daarna mooi glad. Is ‘ie te dik? Voeg dan nog een klein scheutje gekookt water toe.

Dien de vegetarische preisoep op met een swirl van maple syrup, wat fijngehakte walnoten, een snufje peper en de achtergehouden venkeltoppen. Eet smakelijk!

Meer vegetarische recepten

Reageer op artikel:
Vega Vrijdag: preisoep met venkel, appel en walnoten
Sluiten