Vega Vrijdag: gepofte zoete aardappels met avocado en limoenroom

Lekker, makkelijk en ook nog eens prachtig (en kleurrijk) om te zien: deze gepofte zoete aardappels met avocado van Culy zijn het perfecte comfort food! Top voor als je geen zin hebt om te koken, maar wel een klein Mexicaans feestje wilt vieren.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 middelgrote zoete aardappels
  • 1 avocado
  • 125 ml zure room
  • 1 limoen
  • 1/4 Spaanse rode peper
  • Bosje verse koriander

recept gepofte zoete aardappels avocado vegetarisch

Bereidingswijze van de gepofte zoete aardappels met avocado

Verwarm je oven voor op 200 graden. Maak met een scherp mesje inkepingen in de zoete aardappels en wrijf ze in met olijfolie. Leg de aardappels in een ovenschaal en besprenkel met zout. Pof ze ongeveer een uur in de oven tot ze helemaal zacht en gaar zijn, en een mes er met gemak uitglijdt.

Meng ondertussen de zure room met de limoenrasp, peper, zout en een theelepel olijfolie. Hak de rode peper fijn en pluk de blaadjes van de koriander. Pel voorzichtig de avocado en snijd die in heel dunne plakjes. Rol ze op tot mooie kleine rolletjes of een avocadoroos.

Snijd de zoete aardappel nét niet helemaal open, zodat je ‘m wel kunt vullen maar hij niet volledig gehalveerd is. Breng de binnenkant van op smaak met peper en zout en verdeel er de zure room, de rode peper en de koriander eroverheen. Verdeel voorzichtig de rolletjes avocado over de aardappel en breng die extra op smaak met een heel klein beetje peper, zout en limoensap. Eet smakelijk!

recept gepofte zoete aardappels avocado vegetarisch

Meer vegetarische recepten

Reageer op artikel:
Vega Vrijdag: gepofte zoete aardappels met avocado en limoenroom
Sluiten