Maartje Vis
Maartje Vis Welzijn 11 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Sole is hét drankje van Keltisch zeezout en dit is waarom jij het wil drinken

Door Keltisch zeezout met water te vermengen kun je Sole maken, een drankje dat al eeuwenoud is, maar wat jij misschien nog niet kende. Hoe maak je dit drankje en in welke situaties kun je baat hebben bij het drinken van Sole?

Keltisch zeezout komt van de Atlantische kust bij Frankrijk vandaan. Naast dat je het kan gebruiken als perfect alternatief voor keukenzout tijdens het koken, kan je het ook verwerken tot een drankje. Zout drinken?! Wij leggen uit waarom.

Alles wat je wil weten over Keltisch zeezout drinken

Kom erachter welke voordelen aan Keltisch zeezout drinken zitten, maar ook voor wie dit drankje minder geschikt is. Ook delen we hoe je zelf Sole kan maken, het drankje met Keltisch zeezout.

Is Keltisch zeezout drinken gezond?

Keltisch zeezout is een zout en zout is een mineraal dat belangrijk voor ons is. In je lichaam hebben onder andere je zenuwen en spieren zout nodig. Ook zorgt zout voor de afvoer van vocht. Het zout dat we normaal gesproken binnenkrijgen is bewerkt, Keltisch zeezout is onbewerkt. Onbewerkt zout bevat minder natrium en meer gezonde mineralen en spoorelementen.

Met mate

Toch is een te veel aan zout niet goed voor ons. Daarom geeft Vitakruid aan dat er ook situaties zijn waarin je beter geen zout kan drinken. Je kunt ervan uit gaan dat je vanzelf al genoeg zout binnenkrijgt als je gevarieerd en gebalanceerd eet. Pas ook op met zout als je een hoge bloeddruk hebt, overgewicht hebt of problemen ervaart met je hart of nieren.

Als je ouder wordt gaan je nieren slechter werken en dan is het ook niet goed om te veel zout binnen te krijgen. Bewerkte producten, zoals kant-en-klaar maaltijden, kunnen ook veel zout bevatten. Als je dat veel eet, is het dus ook goed om op te letten met zout. Ondanks de voordelen van Keltisch zeezout, is het dus ook verstandig om dit met mate te gebruiken.

Sole: het drankje met Keltisch zeezout

Keltisch zeezout kun je dus ook binnenkrijgen door het op te lossen in water. Dit drankje noemen we ook wel Sole. Hoe gebruik je Sole en hoe maak je het?

Wanneer Sole goed voor je is

Sole kan heerlijk zijn bij hitte en jou dan weer een energieboost geven. Door het zweten kan je namelijk vermoeid raken doordat er minder zout in je lichaam zit. Daarom kan deze drank goed zijn als je intensief sport.

Als je veel vocht verliest en daarbij dus ook mineralen, is Sole ook goed om te drinken. Denk daarbij aan een saunabezoek. Als je ziek bent kun je ook veel vocht verliezen, bijvoorbeeld bij buikloop of braken.

Het recept voor Sole

Aan de hand van dit recept van de superfoodstore delen wij hoe jij je eigen Sole kan maken!

Neem bij het maken van Sole een verhouding aan van 1/3 Keltisch zeezout en 2/3 water. Zorg ervoor dat je glazen pot of fles goed schoon is, zodat je zelfgemaakte Sole niet verontreinigt. Vul de pot of fles met zuiver water en voeg daar het Keltisch zeezout aan toe. Dan nog even roeren totdat het zout volledig is opgelost en et voilà, de voorbereiding van je Sole is al zo goed als klaar!

Toch kan je de drank pas over 24 uur drinken. De zoutoplossing moet namelijk even rusten. Daardoor worden de mineralen uit het zout in het water opgelost. Sluit je zoutoplossing dus goed af met een deksel en laat deze voor tenminste 24 uur rusten op een plek buiten het zonlicht.

Als de 24 uur voorbij zijn, is je Sole ready! Filter het drankje nog wel even met behulp van een fijne zeef of kaasdoek. Daardoor verwijder je nog eventuele zoutdeeltjes die niet goed opgelost waren. Stop de gefilterde Sole in een schone glazen fles met een afsluitbare deksel. Bewaar het drankje op een donkere plek bij kamertemperatuur.

6 tips voor betere (lees: steaming hot) seks onder de douche

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️