Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 13 feb 2023
Leestijd: 4 minuten

Hey you! 8 mooie manieren om op Valentijn de zelfliefde te vieren

Morgen is het zover: het is Valentijn. De dag om de liefde te vieren. Tenminste, als we alle marketingcampagnes en reclameborden op straat moeten geloven. Valentijn is dan wel een groot commercieel festijn geworden, toch begrijpen we het als je op V-Day de liefde wilt vieren. Oók als je geen liefje hebt. Daarom delen we 8 prachtige tips om jouw zelfliefde aan te wakkeren én te vieren.

Om de liefde te vieren hebben we natuurlijk helemaal geen Valentijnsdag nodig, maar mooi is die gedachte wel. Hoe vaker we de liefde kunnen vieren, hoe mooier!

Eeuwig zonde volgens Sergio, voormalig host van het tv-programma ‘First Dates’. “Van mij mag het elke dag Valentijnsdag zijn. In onze individualistische samenleving is het niet meer zo vanzelfsprekend om de liefde van je leven te vinden. Wat is er nou mooier dan hier samen bij stil te staan en de liefde voor elkaar uit te spreken,” aldus Sergio. “Bovendien blijkt dat veel mensen wel een romantisch gebaar willen tonen, maar niet weten waar te beginnen.”

Zelfliefde vieren op Valentijn

Liefde komt echter in allerlei vormen en maten; wat dacht je van liefde voor je ouders, familie, vrienden en bovenal jezelf? Daarom delen we vandaag een aantal mooie manieren om op Valentijn jezelf in het zonnetje te zetten. Je zult het immers de rest van je leven met jezelf moeten doen, dus kun je maar beter zorgen dat je gek bent op jezelf!

1. Slaap zo lang als je wilt

Het is dan wel een doordeweekse dag, maar kijk of je vandaag eens kunt opstaan zonder wekker. Wat doet dat met je? Genoeg slaap is misschien wel één van de meest belangrijkste dingen die we ons lichaam, maar ook onze geest, kunnen gunnen. Ben je eigenlijk al tijden bek af? Ga dan vanavond altijd lekker op tijd in bed liggen. Morgen word jij geheid uitgerust wakker!

Valentijnsdag: waarom het helemaal oké is om single te zijn (dít zijn de voordelen)

2. Uitgebreide ochtendroutine

Weet jij van jezelf wat je nodig hebt om jezelf goed te voelen? Een fijne ochtendroutine kan heilig zijn, het zet namelijk de toon voor de rest van de dag. Misschien is het voor jou de eerste uren van dag je telefoon niet aanraken, een fijne ochtend yogaflow, meditatie, uitgebreide douche en een natural beauty ritueel. Whatever works for you!

3. Sporten

Sporten maakt bewezen gelukkig, het zorgt ervoor dat het gelukshormoon endorfine wordt losgelaten waardoor je blij wordt. Voldoende beweging zorgt voor een gezond lichaam en zorgt meteen voor de nodige portie nieuwe energie! Een rondje hardlopen of een yogasessie doen, is een perfecte manier om jezelf vandaag te verwennen. In elk geval voor het gevoel wat je hebt ná het sporten ;-).

4. Verse en gezonde maaltijd koken

Wat is een betere manier om goed voor jezelf te zorgen, dan jezelf te verwennen met een gezonde, verse homemade maaltijd? Ga lekker naar de boerenmarkt in de buurt, koop gezonde, biologische producten (als je de kans hebt) en neem de tijd om eens echt lang in de keuken te staan, gewoon voor jezelf.

De tijd nemen om goed voor jezelf te koken en jezelf met heerlijke, verse en biologische ingrediënten te voeden, is een mooie manier om op Valentijn de zelfliefde te vieren.

Vegetarische kookinspiratie nodig?

5. Lezen

Hoe vaak neem jij eigenlijk tijd om een goed boek te lezen? Vaak schiet schiet lezen er door de drukte van de dag bij in. Toch zijn weinig dingen zo rustgevend als op de bank (of in bed!) kruipen met een goed boek. Neem vandaag de tijd om jezelf eens lekker te laten verdrinken in dat ene goede boek dat al een tijdje op je ligt te wachten.

6. Schrijven

Journallen, ofwel schrijven in jouw journal, kan heel fijn zijn als het gaat om gedachten en emoties verwerken. Het is als een soort natuurlijke uitlaatklep die helemaal bij jou blijft. Ook mooie ideeën en dromen kun je hierin kwijt. Schrijf vandaag eens op wat er in jou om gaat.

Zó haal je de seksuele druk van de ketel op Valentijnsdag volgens een sekstherapeut

7. Massage/masker

Zelfliefde is altijd belangrijk, maar toch vergeten we er nog weleens een echte prioriteit van te maken. Valentijn is hét moment om jezelf eens flink te verwennen. Een massage klinkt misschien verwend, maar wist je dat het belangrijk is om regelmatig huidcontact te hebben? Tel daar de voordelen van ontspannen spieren en een goede doorbloeding bij op, en je hebt nog maar weinig excuusjes om vandaag géén massage te boeken.

Een ander fijn zelfliefderitueel is het aanbrengen van een masker. Misschien wel tijdens het schrijven of het lezen van een boek kan je een heerlijk, all natural gezichtsmasker opsmeren.

8. Telefoon uit

Zet je telefoon uit. Tijdens je beautyritueel, het lezen van een boek, tijdens het koken of gewoon de hele dag (als dat kan!).  Wedden dat je er zeeën van tijd en rust mee wint?

Dat is misschien wel het mooiste cadeau wat je jezelf kan geven op Valentijn!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️