Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Psyche 13 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Zo kom je de laatste wintermaand met een goed humeur door

De winter: voor de één is het een heerlijk seizoen en voor de ander is het aftellen tot het buiten weer lichter en warmer wordt. In dit seizoen krijgen veel mensen vaak een somber humeur of zelfs een winterdip. Hier wat handige tips zodat je de laatste wintermaand met een goed humeur doorkomt.

Moe, chagrijnig en weinig interesse in leuke dingen. Veel mensen hebben hier in de winter last van. Jij ook? Het is dan nu de hoogste tijd om je humeur te verbeteren!

Eet goed en gezond

Zorg in de winter extra goed voor jezelf. Eet vooral gezonde dingen en kook iedere avond een verse maaltijd voor jezelf. Je zal zien dat wanneer je goed en gezond eet, je een stuk beter in je vel komt te zitten en een goed humeur krijgt. Je kunt daarnaast ook extra vitaminesupplementen innemen, waardoor je net een beetje extra vitamines of mineralen binnenkrijgt.

Slaap genoeg, maar niet teveel

Ben je erg moe? Probeer dan elke nacht genoeg te slapen, maar overdrijf het niet. Als je elf uur of meer per nacht slaapt, dan blijf je overdag ook moe. Acht tot negen uur slaap is voor volwassenen het beste. Probeer daarnaast een goed slaapritme te krijgen: ga bijvoorbeeld iedere dag om 22.30 uur naar bed en sta om 7.00 uur op.

Hou een dagboek met positieve momenten bij

Schrijf elke avond wat in je dagboek. Dit hoeven geen hele verhalen te zijn, maar schrijf bijvoorbeeld iedere dag één of twee dingen op die fijn aan die dag waren. Denk aan een goed gesprek met een vriendin, een goed gelukte maaltijd of iets dat op je werk goed ging. Uiteindelijk heb je dan een dagboek vol met positieve momenten, dat je op ieder gewenst moment kan doorbladeren.

Minder social media

Social media lijkt zo fijn, zeker als je in de avond op de bank of op bed ligt, maar echt goed is het niet. Je ziet op bijvoorbeeld Instagram andere mensen alleen maar leuke dingen doen en jijzelf? Jij gaat je er een stuk minder goed door voelen. Stop daarmee en hou het bij maximaal een half uur per dag. Het echte leven is om je heen en niet op een beeldscherm. Lees in plaats van dat je door je social media scrolt eens een goed boek, maak een grote puzzel of ga naar buiten de natuur in.

Plan leuke activiteiten

Of het nu regent of niet: in de winter zijn er genoeg leuke dingen te doen. Natuurlijk kun je af en toe een pyjamadag plannen, maar ga er ook op uit om leuke herinneringen te maken. Ga bijvoorbeeld lekker high tea-en met vriendinnen, schaatsen met je partner, maak een grote wandeling met je familieleden en breng een bezoekje aan een leuke vintage markt of tweedehandswinkels in de buurt. Je zal zien dat je door leuke activiteiten te doen een vrolijk humeur krijgt, ook al had je er in eerste instantie misschien niet zoveel zin in.

Duurzaam geluk: wat is het en wat heb je ervoor nodig?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️