Eva Spigt
Eva Spigt Psyche 18 okt 2022
Leestijd: 4 minuten

Wat voor type van Human Design ben jij?

Het is altijd interessant om erachter te komen wat voor type jij bent. Het checken van horoscopen of het doen van persoonlijkheidstesten is dan ook enorm populair. Wat ook interessant is, is om te kijken wat voor type Human Design jij bent.

Als jij antwoorden wilt vinden op: wie ben ik en wat kan ik? Dan is het handig om te checken wat jouw Human Design is.

Wat is Human Design?

Net zoals bij een horoscoop wordt jouw Human Design berekend met je geboortedatum, tijd en locatie. Maar bij Human Design gaat het nog iets verder. Hierbij komen namelijk een paar belangrijke spirituele leringen samen met de wetenschap.

Een combinatie van astrologie, het chakra-systeem, met kwantumfysica, biochemie en sterrenkunde. Een model waarbij het natuurlijke (wetenschap) hand in hand gaat met het bovennatuurlijke (mystieke).

Waarom astrologie niet zweverig hoeft te zijn

Op basis van jouw gegevens krijg je een persoonlijke blauwdruk. Het geeft inzicht in je kwaliteiten en valkuilen, wat jou uniek maakt als mens en wat het beste bij jou past. Erg handig als je jezelf beter wilt leren kennen.

Bij Human Design wordt ervan uitgegaan dat iedereen dus uniek is. Maar is onze huidige maatschappij doen we bijna allemaal hetzelfde. We werken fulltime, willen een druk sociaal leven, reizen de wereld over maar willen ook allemaal een koopwoning in een (saaie) buurt. Velen passen zich aan omdat het nou eenmaal zo hoort. Maar wat nou als jouw kwaliteiten ergens ander liggen?

Bij Human Design gaan ze ervan uit dat iedereen zijn of haar eigen rol heeft en dit wordt bepaald op het moment dat je geboren wordt. Of je rol dan al vast ligt voor de rest van je leven? Niet perse maar een andere rol aannemen, kost wel meer energie en moeite. Het is dus interessant om te kijken welk type of rol jij hebt volgens Human Design.

Bekijk gratis jouw chart.

Wat voor type Human Design zijn er?

Er zijn 4 verschillende basistype Human Design, ieder met eigen unieke kwaliteiten. Maar jouw unieke chart gaat verder dan dat. Het laat ook zien wat jouw purpose is en welke strategie daarbij hoort. Het is een zeer complex systeem. Daarom gaan wij in op de 4 basistype’s van Human Design:

1. Manifesting Generator – 70 procent van de bevolking

Manifesting Generators zijn hier om te werken en ze zijn dan ook de echte doeners van de samenleving. Ze houden ervan om te werken, creëren en bouwen. Daarbij is het wel belangrijk dat ze iets doen wat ze leuk vinden, als ze dat doen,  hebben ze een oneindige bron aan energie. Voldoening is dus heel belangrijk.

Als ze dat niet doen, hebben ze geen toegang meer tot de bron aan energie en kunnen ze zelfs een burn-out krijgen. Daarom is het voor Manifesting Generators enorm belangrijk om te kijken waar hun passie ligt.

2. Projector – 21 procent van de bevolking

In 1781 zijn de Projectors pas ter wereld gekomen. Dit komt door hun specifieke rol in het leven. Voor die tijd waren ze nog niet nodig omdat Manifesting Generators en Manifestors de wereld hebben gebouwd zoals we die nu hebben. Projectors zijn hier niet om keihard te werken, ze willen veranderen en verbeteren wat er al is. Hun unieke rol is om de energie van de andere types te sturen en te leiden.

https://www.bedrock.nl/leren-losten/

Dit kan erg lastig zijn omdat we in een samenleving leven waarbij je continue ‘aan’ moet staan, ideaal voor de andere types. Projectors zijn echter niet gemaakt om lange dagen te werken. Ze mogen dus anders werken dan anderen en meer leven volgens hun eigen natural flow.

3. Manifestor – 8 procent van de bevolking

De mensen die als een wervelwind door het leven gaan. Zij zijn hier om nieuwe dingen te beginnen en verandering te brengen. Deze mensen gaan recht op hun doel af en snappen niet waarom andere mensen er zo lang over doen. Communiceren en mensen laten weten waar ze mee bezig zijn, is niet hun sterkste kan. Daarom worden ze niet vaak begrepen maar dat maakt hen niet uit.

Zo vind jouw purpose ofwel jouw ultieme levensdoel (een psycholoog vertelt)

Daarnaast stoten Manifestors alles af wat hen niet dichterbij hun purpose brengt. Dit kan voor hen voelen als een afwijzing waardoor Manifestors veelal people pleasers worden. Maar zij mogen juist beseffen dat alles wat ze afstoten, met een reden is. Ze trekken de juiste dingen aan en stoten verkeerde dingen af.

4. Reflector – 1 procent van de bevolking

Reflectors doen hun naam eer aan en zijn de reflecties van hun omgeving. Ze kunnen de aura’s scannen van anderen en ze spiegelen alles wat ze ontvangen van de andere persoon. Als je gelukkig en positief bent, zal de Reflector dat ook zijn maar als je manipulatief bent, zal een Reflector deze kant ook laten zien.

Waarom astrologie geen grote onzin is

Waar alle typen wel bepaalde dromen en verlangens hebben, hebben Reflectors dat niet perse. Zij zijn juist een onbeschreven blad en door hun openheid kunnen ze op een accepterende manier luisteren en naar dingen kijken. Reflectors hebben een bijzondere relatie met de maan.

Dit hemellichaam beïnvloedt het leven van de Reflector maar geeft ook de meeste regelmaat. Een belangrijke tip voor Reflectors is dan ook om te wachten met belangrijke beslissingen te nemen tot minimaal een maandcyclus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️