Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Psyche 17 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

5 x holistische tricks om het jaar met goede energie te beginnen

Het nieuwe jaar is nog maar pas begonnen en de kans is groot dat je alweer een deel van je goede voornemens bent vergeten. Frustrerend? Misschien helpt het om, in plaats van voornemens, één van deze holistische tricks toe te passen in je leven.

Deze zijn wat breder dan concrete voornemens en ze leveren net zo’n mooi resultaat op.

Deze holistische work-out maakt je lichaam sterk en je geest rustig

5 x holistische tricks voor goede energie

In plaats van specifieke, meetbare voornemens kun je ook een aantal  holistische tricks toepassen voor goede energie. Welke wil jij toepassen?

1. Je bent nooit te oud om te leren

Lifelong learning‘ is een principe waar we bij Bedrock heilig in geloven. Want wat is er mooier dan het gevoel om iets nieuws bij te leren en jezelf op die manier te blijven ontwikkelen? Juist ja. En daar ben je dus écht nooit te oud voor.

Gezond haar en stralende huid door seks? Deze holistische dermatoloog zweert erbij

En heb je toegang tot een computer, dan kun je eigenlijk zo goed als alles leren. Van cursussen van bekende universiteiten tot toegankelijke taalcursussen of Photoshop tutorials: met een beetje wilskracht breng je jezelf binnen no time iets nieuws bij. Kies natuurlijk wél iets wat jou emotioneel en mentaal op een positieve manier triggert, zo blijf je makkelijker gemotiveerd.

2. Ontlok je creativiteit

Het hebben van een creatieve uitlaatklep heeft oneindig veel voordelen. Je spreekt namelijk bepaalde delen van je brein aan die je op een positieve manier stimuleren en je een goed gevoel geven.

Wat die creatieve uitlaatklep precies is, is natuurlijk helemaal aan jou. Voor de ene is dat koken, de ander kan z’n creativiteit weer kwijt in het inrichten van zijn interieur. Vrees je dat je niet zo’n creatieve ziel bent? Ook op een passieve manier kun je je creatieve spier stretchen. Lees creatieve literatuur (zoals poëzie of columns), ga naar musea, bekijk een kunstzinnige film… Je snapt het!

3. Creëer dagelijkse doelen

Met goede voornemens op jaarbasis is natuurlijk niks mis, maar wat nou als je je doelen op dagelijkse basis stelt? Op die manier zie je automatisch sneller resultaat, en dat geeft op zijn beurt een goed gevoel.

Holistisch leven, hoe doe je dat? Dit zijn de 5 zijnsniveaus

Natuurlijk hoeven dat geen grote doelen te zijn. Maak er bijvoorbeeld een gewoonte van om altijd iets nieuws te bestellen wanneer je uit eten gaat. Of neem een andere weg naar werk. Kies podcasts over onderwerpen waar je helemaal niets over weet. Of maak er een gewoonte van om elke dag 5 minuten te dansen op experimentele muziek. Zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar verzin vooral je eigen dagelijkse doelen.

4. Cultiveer The Art of Giving

Met The Art of Giving wordt bedoeld dat je plezier vindt in het geven aan anderen, zonder dat je daar zelf iets voor hoeft terug te krijgen. De redenering daarachter? Geven is nou eenmaal léúk en maakt geluksstofjes in je hersenen los.

En nee, dat hoeft je niet eens veel geld te kosten. Complimenten geven kost ten eerste al niets, net als een kopje koffie zetten voor je huisgenoot. Misschien kun je wel een kledingstuk missen, eentje dat je vriendin ook fantastisch zou staan? Van alle tricks is The Art of Giving misschien nog wel degene die het meest voldoening geeft.

5. Ga voor verrassing

Bang dat je op een gegeven moment in een sleur verzeild raakt? Verrassing toevoegen aan je leven biedt een mooi tegengewicht. Verras je partner met onverwachte uitjes, verras je collega’s met een onverwachte zoete traktatie of verras jezelf door spontaan een massagesalon binnen te wandelen zonder dat je dit ook maar enigszins had gepland.

De bottom-line is hier om niet te wachten tot speciale gelegenheden om verrassing toe te voegen. Inspiratie nodig? Deze random acts of kindness zijn goede voorbeelden.

https://www.bedrock.nl/balans-holisme/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️