Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Mind 5 dec 2020

6 x een random acts of kindness nu we ze het meest nodig hebben

Een virtueel schouderklopje, een onverwacht compliment of een briefje van je beste vriendin. In tijden van beperkt sociaal contact en onzekerheid zijn dit soort random acts of kindness nóg belangrijker dan voorheen. Doe het daarom eens wat vaker, het is zo makkelijk en het effect is des te groot.

Als er één ding is waar we zeker over kunnen zijn, dan is het wel dat iedereen corona op een andere manier beleeft. De ene vindt het vaker thuis zijn misschien wel lekker, maar mist de bezoekjes aan zijn oma enorm.

Lees ook: Kerst tijdens corona: hoe kun je de feestdagen toch een beetje vieren?

Voor de ander is het idee van single zijn misschien extra pijnlijk, nu ook daten bemoeilijkt wordt. En misschien heb je wel vrienden die mensen zijn verloren aan corona, of die hun baan kwijt zijn.

Random acts of kindness

In ieder geval: we moeten er voor elkaar zijn. Daarom houden we een pleidooi voor random acts of kindness in tijden waarin we het het meest nodig hebben.

1. Zeg iets liefs

Het klinkt zo simpel, maar het is zó krachtig: zeg eens iets liefs. Zeg tegen je huisgenoot dat hij goed bezig is wanneer je ziet dat hij verdrinkt in het werk.

Of geef mensen op straat een compliment wanneer je vindt dat ze er leuk uitzien. Pep je vriendin op met wat leuke vooruitzichten voor wanneer corona voorbij is. Iets liefs (en welgemeend) zeggen is gratis, maar tegelijk onbetaalbaar.

2. Verras met iets lekkers

In onzekere tijden biedt iets lekkers ál-tijd troost. Breng een doos zelfgemaakte koekjes langs bij je zusje. Stuur een pakje wafels op naar je ouders, voor bij hun dagelijkse koffiemoment. Loop langs bij je vriendin met een pot (vegan) Ben & Jerry’s, zodat ze extra kan genieten van haar film op vrijdagavond.

Lees ook: Bijzonder: dit zijn de mooie dingen die gebeuren tijdens het coronavirus

En als je dit helemaal onverwacht doet, wordt het extra leuk.

3. Stuur persoonlijke post

Kaartjes (en brieven) opsturen zijn een echte win-win. Voor jezelf is het een mindful klusje om éven niet naar een scherm te kijken en oldskool met pen en papier aan de slag te gaan, voor anderen zorgt je post ongetwijfeld voor een geluksmoment.

Hier kun je natuurlijk al je creativiteit in kwijt. Schrijf een gedicht, maak een tekening, maak een briefje met je favoriete filmtips,… Leef je uit.

4. Stuur een gezichtsmaskertje op

En als je dan toch een kaartje stuurt, kun je net zo goed een gezichtsmaskertje in de envelop stoppen: perfect als reminder om voldoende tijd te nemen voor self-care.

Ook interessant: Bedrock Talks: 20 bewezen tips voor self-care in quarantaine

Van die gezichtsmaskertjes voor eenmalig gebruik zijn daarvoor perfect. De meeste ervan passen nét in een envelop, waardoor je niet eens extra kosten hoeft te betalen.

5. Leen boeken uit

De koude maanden in combinatie met de quarantaine is een mooie periode om vaker te lezen. Heb je eenmaal een boek uit? Leen het dan uit aan vrienden of familieleden die net als jij graag lezen.

Vertel er ook bij waarom je denkt dat zij plezier zullen hebben aan het boek, dat maakt het persoonlijker.

6. Bied je hulp aan

Als je er zelf de mentale en fysieke kracht voor hebt, bied dan je hulp aan aan mensen die het nodig hebben. Dat kan heel kleinschalig (zoals aanbieden om boodschappen te doen voor je oudere buurvrouw), maar je kunt jezelf ook opgeven bij vrijwilligersorganisaties.

Lees er hier meer over: Time to unite: 4 tips om anderen te helpen in tijden van corona

En wedden dat als jij dit soort random acts of kindness gaat verspreiden, dat het ook anderen inspireert? Samen komen we hier wel door!

Meer over quarantaine:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
6 x een random acts of kindness nu we ze het meest nodig hebben
Sluiten