Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Welzijn 24 feb 2020
Leestijd: 3 minuten

Deze sporten bevorderen een gezonde stralende huid

Wil je een stralende huid? Dan kan je natuurlijk allerlei crèmes en serums op je gezicht smeren, maar er bestaan ook andere manieren om je huid een boost te geven: sporten bijvoorbeeld! Onderstaand lijstje geeft een overzicht van sporten die het best zijn voor je huid.

Dat sporten goed is voor zowat àlles, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Het is goed voor je hersenen, het maakt gelukkiger dan geld, en wie ‘s ochtends sport, kan rekenen op happy feelings all day long. Dat je huid ook nog eens gaat shinen van een goeie work-out, krijg je er gratis en voor niets bij!

Van deze sporten krijg je een stralende huid

Sporten stuurt je bloedsomloop flink de hoogte in. Dit is cruciaal om je huidcellen vitaal te houden. Het bloed transporteert namelijk zuurstof en andere voedende cellen die nodig zijn om je huid jong te houden.

Om deze reden is zowat elke sport goed voor je huid, maar de volgende sporten doen daar nog een schepje bovenop en zijn dus extra goed voor de huid!

1. (Hot) yoga

Yoga is geweldig in veel opzichten. Zo is het bewezen dat yoga de ultieme manier is om stress te verminderen. Hierdoor daalt het stresshormoon cortisol in je lichaam en dit heeft een rechtstreeks positief effect op je huid.

Wil je je huid helemaal een geweldige verwenbeurt geven? Boek dan een lesje hot yoga, waarbij de hitte ervoor zorgt dat je bloedvaten nog meer gaan uitzetten. Hello healthy skin glow!

Lees ook: Waarom yoga onmisbaar is in deze tijd (en waarom het de laatste tijd zo populair geworden is)

2. Zwemmen

Ga je in een openbaar zwembad zwemmen? Dan zit er waarschijnlijk chloor in het zwembadwater. Van chloor is geweten dat het de huid lichtjes uitdroogt, dus zwemmen is vooral goed voor mensen met een redelijk vette huid.

Bij iedereen die soms last heeft van acne en onzuiverheden, kunnen de uitdrogende effecten van chloor dus net in het voordeel spelen.

3. Hardlopen

Wie hardlopen zegt, zegt… zweten! En laat dat laatste nou net bijzonder goed voor je huid zijn. Zweet zorgt er niet alleen voor dat de poriën open komen staan, het zorgt ook dat allerlei afvalstoffen het lichaam verlaten.

Must read: Deze zes dingen leerde ik van hardlopen

Flink rennen en zweten is dus een uitstekende manier om schadelijke stoffen uit je lichaam te verwijderen, wat ervoor zorgt dat je huid gaat stralen. Hier is het natuurlijk wel heel belangrijk om het zweet, na je work-out, goed van je af te spoelen.

4. Pilates

Is yoga iets te soft voor jou? Dan is pilates misschien wel jouw redding. Pilates is namelijk een combinatie van oefenen op fysieke kracht en oefenen op mentaal bewustzijn.

Die eerste oefeningen sturen je bloedsomloop flink de hoogte in (met alle voordelen voor je huid van dien), die laatste oefeningen duwen stress de kop in. Dat is dus win-win!

5. Trainen met gewichten

Iedereen weet dat je huid minder elastisch wordt naarmate je ouder wordt (met hier en daar wat rimpels!). Wil je dit proces tegengaan, dan is gewichtstraining de ideale sport.

Dit vind je vast ook interessant: Iedereen zou aan krachttraining moeten doen (en dit is waarom)

Kracht- en gewichtstrainingen versterken namelijk de spieren die onder het huidoppervlak liggen, wat je huid strakker en steviger maakt.

Meer tips voor een stralende huid?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️