Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Welzijn 12 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Waarom je in de winter beter geen spijkerbroek aan kan trekken

Guur regenweer, wind die door je kleding blaast en koude temperaturen waarvan je handen er bijna afvriezen… Hoe zeer we ook van onze seizoenen houden, winterweer kan behoorlijk onaangenaam zijn om te trotseren. Onderschat echter niet wat het belang is van de geschikte kleding bij koud weer. Zo is een spijkerbroek helemaal niet zo’n goede kledingkeuze als je op het eerste zicht zou denken.

Hoewel het steeds kouder wordt, raden wij nog steeds sterk aan om dagelijks een goede wandeling in de kou te maken. Dat heeft namelijk tal van voordelen: ‘s avonds ga je er beter van slapen, het geeft je hersenen een boost en de lichaamsbeweging (en endorfines!) krijg je er gratis bij. Oók in de herfst of in de winter! Alleen: welke kleding trek je aan?

Kleding in de winter

Geschikte winterkleding houdt de kou buiten en laat je lichaamswarmte niet ontsnappen. De volgende kledingstukken zijn ideaal (én minder ideaal) om de kou te trotseren.

Thermisch ondergoed

Wordt het echt heel koud? Overweeg dan om te investeren in thermisch ondergoed. Dat klinkt misschien een klein beetje suf, maar héy: dit is de basislaag waarmee je je lichaam bedekt én waarmee je je lichaam warm houdt.

Ook interessant: Luchtvervuiling is erger in de winter – zo reinig je de lucht in je huis

Dat zorgt niet alleen voor een aangenaam gevoel, maar beschermt ook je vitale organen.

Draag een buff

De zone rondom je nek is één van de plekken waar je lichaam het meeste koude kan vangen. Een sjaal is daarom een aangewezen accessoire, maar een buff (zo’n ronde band voor om je nek en mond) houdt de warmte nog veel beter dichtbij.

En toegegeven: een buff is misschien niet het meest hippe item in je kledingkast, maar wat is er belangrijker dan goed zorg dragen voor je lichaam?

Vermijd jeans

Een spijkerbroek is waarschijnlijk zowat het eerste is dat je uit je kast zou plukken op een koude dag. Toch blijkt jeans je helemaal niet zo goed te beschermen tegen de warmte.

Tip: Op zoek naar duurzame schoenen? 6 x duurzame én stijlvolle schoenmerken

Zachte stoffen (zoals een dikke legging) beschermen de warmte veel beter. Is het echt koud, dan kun je altijd een lossere broek aantrekken over een aansluitende legging.

Tips om de natuur op te zoeken deze winter

Bij de gedachte aan koud winterweer (en door het schrijven van dit artikel) kriebelt het alweer om de natuur in te duiken. Klinkt dat herkenbaar? Hier zijn een aantal tips voor toffe duurzame huisjes in de Nederlandse natuur.

Thermisch ondergoed aan, buff rond je nek, en vertrekken maar! Die spijkerbroek laat je voor één keer gewoon thuis…

Meer winter vibes?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️