Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Voeding 2 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Vega Vrijdag: spaghetti aglio e olio (zo simpel, zo lekker)

In de geweldige film Chef (waar nu ook een serie op Netflix van is: The Chef Show) maakt hoofdpersonage Carl Casper heerlijke spaghetti aglio e olio om Scarlett Johansson te verleiden. Zusje Culy maakte het recept na – en als de pastahemel bestaat, hebben wij ‘m nu gevonden.

Spaghetti aglio e olio is zo’n beetje het meest simpele pastarecept dat er bestaat – het bestaat, zoals de naam al zegt, uit pasta, knoflook en olijfolie – maar het is zó lekker. Wat verse peterselie en geraspte Parmezaanse kaas maken het pastafeest helemaal compleet, dus veel ingrediënten heb je niet nodig. Zorg er daarom wel voor dat je voor de beste (verse) spaghetti, knoflook en olie gaat.

Heerlijk comfortfood voor het weekend!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 450 gram spaghetti (vers of gedroogd)
  • Halve bol knoflook
  • 120 ml olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde rode chili
  • 1/2 citroen
  • Handje bladpeterselie
  • Geraspte Parmezaanse kaas (naar smaak)
  • Zout
Afbeelding van spaghetti aglio e olio recept 2
Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je spaghetti aglio e olio

Pel de knoflook en hak de peterselie fijn. Zet een pan met kokend water op en maak ‘m zo zout als de zee. Kook de pasta al dente, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd ondertussen de knoflook in dunne plakjes. Verwarm de olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook goudbruin en krokant in de warme olie. Houd het goed in de gaten: de knoflook mag absoluut niet verbranden natuurlijk. Bestrooi met de gedroogde chili.

Giet de spaghetti af, maar houd een kopje pastawater achter. Doe de pasta bij de knoflook in de pan en bestrooi met de peterselie. Meng door elkaar en voeg eventueel wat van het pastawater toe om de spaghetti romig te maken. Knijp de citroen erover uit en bestrooi de spaghetti aglio e olio Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Meer lekkere vegetarische recepten:

Luister nu ook naar Bedrock

Bestaat ware liefde? Is het huwelijk niet achterhaald? Is een open relatie helemaal van nu? En is polyamorie een duur woord voor vreemdgaan? In de nieuwste Bedrock Talks interviewen Rosa en Lisanne seksuologe en relatietherapeut Nynke Nijman over de vrije liefde.

Spoiler: Walt Disney en Hollywood laten ons niet bepaald een weerspiegeling van werkelijke relaties en seks zien. Maar, wat moeten we dan wél geloven? Je hoort het in de vierde aflevering van Bedrock Talks!

Tip: Luister de nieuwe aflevering aan het begin van elke volgende maand en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts! Leuk als ons laat weten wat je ervan vond in de reviews!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Culy

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️