Redactie
Redactie Psyche 1 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Dít aantal bedpartners wordt blijkbaar als te veel beschouwd

Blijkbaar is het nog steeds nodig om mensen te beoordelen op alles wat ze doen, want er is pas geleden een onderzoek verschenen waaruit naar voren kwam wat het ideale aantal bedpartners is voor mannen en voor vrouwen. En dat niet alleen: er wordt ook gezegd welk aantal bedpartners absoluut niet door de beugel kan.

Wereldwijd werd er onderzoek gedaan naar het ideale aantal bedpartners

Het onderzoek werd uitgevoerd door SuperDrug Online Doctor en hierbij werden 2.000 mensen ondervraagd uit de Verenigde Staten en verschillende landen in Europa.

Eén van de uitkomsten is dat het ideale aantal bedpartners dat iemand gehad heeft rond de 7 ligt. De deelnemers aan het onderzoek werden tevens gevraagd welk aantal bedpartners ze te preuts vonden en wat ze teveel vonden. De uitkomsten zijn behoorlijk specifiek en verschillen ook nog eens per land.

Lees ook: Hoeveel seks heb je eigenlijk nodig?

Nederlanders zijn veeleisender dan de Fransen

Zo is het ideale aantal bedpartners in Frankrijk 10 en in Nederland ‘maar’ 6. Meer dan dit aantal is dus eigenlijk al niet gewenst en als je in Nederland 3 bedpartners hebt gehad of minder word je blijkbaar al als preuts en conservatief gezien. Helemaal prima dat dit onderzoek is uitgevoerd hoor, maar we zijn niet bepaald van plan iets te doen met de resultaten. You do you, boo.

Dit artikel verscheen eerder op NSMBL.

Meer lezen over seks en intimiteit?

Luister nu ook naar Bedrock

Geef jij om ook het welzijn van de wereld en wil je graag bijdragen een mooiere plek? Dan is onze nieuwste podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de derde aflevering klimaatjournalist van de Correspondent Jelmer Mommers.

Spoiler: Jelmer vertelt waar de opwarming van de aarde mee begon, dat het niet te laat is en vooral: wat wij kunnen doen. Want dat we iets kunnen doen, dat is zeker. Maar dat we dat nú moeten doen, is nog niet het gesprek van de dag.

Tip: Luister de nieuwe aflevering aan het begin van elke volgende maand en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️