Rosa Bertram
Rosa Bertram Liefde & Seks 15 aug 2023
Leestijd: 4 minuten

Sacred sexuality: een manier om nóg meer van elkaar te genieten in bed

Een fijne seksuele relatie hebben met je lover: er gaat niets boven dat, als het aan ons ligt. Toch kan jij je seksleven met je partner naar een nóg hoger level tillen. En wel met sacred sexuality.

In het straatje van een conscious relatie en samen groeien óók op seksueel gebied, introduceren we je aan sacred sexuality.

Sacred sexuality  

Je hebt seks en je hebt seks. Oftewel, seks kan zeg maar écht geweldig zijn, prima of nou naja gewoon niet zo heel erg. Het heeft alles te maken met de energie tussen jullie, jouw bewustzijn op seksueel gebied, maar ook met aandacht. Eigenlijk staat of valt alles met dat laatste punt en dat is precies waar het om draait bij sacred sexuality.

Bij heilige seksualiteit (klinkt toch altijd net wat minder lekker in het Nederlands) gaat het er namelijk om dat jullie als lovers en bedpartners elkaars volle aandacht hebben en helemaal aanwezig zijn in het moment.

Eerder schreven we bij BEDROCK al dat intimiteit door de jaren heen flink is veranderd. We schenken veel meer aandacht aan wederzijds genot en verbinding, weten inmiddels heus wel dat een orgasme overrated is (want seks is zóveel meer dan dat) en zijn in de ban van tantra. Dus we heten maar al te graag een warm welkom aan sacred sexuality.

Geen ongemakkelijke momenten meer

Ken je dat gevoel dat je bij een nieuwe bedpartner die je stiekem óók hartstikke leuk vindt, een beetje zenuwachtig bent? Of misschien heb je dat altijd wel (je bent zeker niet de enige!) bij degene met wie je de lakens deelt.

‘Lig ik er wel een beetje charmant bij?’, ‘zie je m’n vetrollen?’ of ‘maak ik geen gek geluid?’ Typische gedachten die je uit het hier en nu halen en die je weerhouden van heerlijke seks waarbij je helemaal uit je hoofd bent en juist in je lijf. Hoog tijd voor sacred sexuality. Hoe doe je dat?

Samen ademhalen

Het draait erom dat jullie samen in het hier en nu komen. Je kunt dat doen door een mooie tantra-oefening waarbij jullie in hetzelfde ritme ademhalen. Ga tegenover elkaar zitten in kleermakerszit, kijk elkaar aan en leg eventueel je hand op elkaars linkerborst zodat je elkaars hart kunnen voelen kloppen. Adem vervolgens tegelijkertijd een paar seconden in en weer een paar seconden uit zodat jullie in hetzelfde ritme terecht komen.

Eye gaze

Ook deze oefening stamt uit de tantrafilosofie en is a personal favorite. Zit weer (of nog steeds) tegenover je partner in kleermakerszit en hou nu elkaars handen vast. Zet een wekker voor twee minuten (of niet!) en kijk elkaar aan. That’s it. 

Knipperen mag natuurlijk, maar probeer elkaar écht aan te kijken zonder weg te kijken of te lachen. Je zult zien dat je een bijzonder diepe laag bereikt die verder gaat dan elkaars fysieke zijn.

Bespreek wat je fijn vindt

Fijne seks begint bij consent en je grenzen aangeven. Vraag elkaar wat je fijn vindt en waar jouw grenzen liggen. Misschien in het algemeen, misschien gewoon nu. Kun je met elkaar delen hoe je je op dit moment voelt?

Aanraking

Zoals gezegd is seks zoveel meer dan alleen penetratie. “Seks begint eigenlijk wanneer de vorige keer afliep,” zegt de wereldberoemde relatietherapeut Esther Perel niets voor niets. Seks is energie, een spanningsveld, opmerkingen, sensualiteit, flirten én aanraken.

Begin eens met een fijne, sensuele aanraking. Ga mee met de flow van de energie tussen jullie twee.

Neem pauzes

Wanneer jullie in deze fijne flow zitten en bewust zijn van jullie eigen energie en die van elkaar, kun je af en toe bewust een pauze inlassen. ‘Haastige spoed, is zelden goed,’ zegt men niet voor niets. Zo kunnen jullie nóg meer opgaan in het moment en genieten van de energie die er inmiddels tussen jullie hangt.

Merk nu de sensaties in je lichaam op: je lichaam wordt warmer, je handen klam en je hart klopt sneller. Neem de tijd om het er te laten zijn.

Massage

Na de sensuele en kalme start kun je een massage aan elkaar geven. Dim de lichten, brand wierook en zet een fijn muziekje op… Laat jullie sacred sexual energy het werk verder doen.

Zoals je misschien wel merkt, draait het bij sacred sexuality dus niét om snel klaarkomen om vervolgens weer naast elkaar neer te ploffen. Nee, bij deze bewuste manier van seks hebben, draait het om je comfortabel voelen, erotische aanraking en sensualiteit. Je zult zien dat deze manier van seks hebben jullie nog dichterbij elkaar kan brengen.

Enne… heb je ook al van edging gehoord? Daarbij stel je bewust je orgasme uit om nóg meer te kunnen genieten. Enjoy!

Bestaat er echt zoiets als een seksuele piek? We belden met een expert

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️