Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Liefde & Seks 31 jul 2023
Leestijd: 4 minuten

Sekstips: Edging verhoogt je seksuele gevoeligheid

In de wereld van seksuele verkenning en genot zijn er talloze technieken die kunnen bijdragen aan het vergroten van het seksuele plezier. Eén van deze technieken, die de laatste jaren steeds meer aandacht krijgt, is edging. Edging, ook wel bekend als “uitstellen”, is een seksuele techniek waarbij je jezelf of je partner bewust tot het randje van het orgasme brengt en vervolgens stopt voordat het hoogtepunt wordt bereikt.

In dit artikel zullen we de kunst van edging verkennen en de voordelen ervan bespreken.

Edging draait allemaal om het beheersen van seksuele opwinding en het vertragen van het orgasme. Door de opwinding geleidelijk op te bouwen en steeds weer te stoppen voordat het orgasme plaatsvindt, kan de seksuele spanning zich opstapelen en een intenser hoogtepunt creëren wanneer het uiteindelijk wordt bereikt.

Hoewel edging vaak wordt geassocieerd met masturbatie, kan het ook worden toegepast tijdens seksuele activiteiten met een partner.

Wat maakt edging zo aantrekkelijk en waarom zou je het willen proberen?

Hier zijn enkele voordelen van deze techniek:

1. Intensivering van het orgasme: Door de seksuele opwinding op te bouwen en het orgasme uit te stellen, kan de intensiteit van het hoogtepunt aanzienlijk toenemen. Wanneer de opgebouwde spanning eindelijk wordt losgelaten, kan dit leiden tot een explosief en bevredigend orgasme.

2. Verhoogde seksuele gevoeligheid: Edging stelt je in staat om je bewust te worden van de subtiele veranderingen in je lichaam en seksuele reacties. Dit vergroot de gevoeligheid en maakt je meer in contact met je eigen seksualiteit.

3. Beheersing van het orgasme: Edging geeft je de mogelijkheid om controle te hebben over je orgasme en seksuele opwinding. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen die moeite hebben met het behouden van een erectie of vroegtijdige ejaculatie ervaren. Door regelmatig te oefenen met edging, kun je jouw uithoudingsvermogen vergroten en betere controle krijgen over je seksuele respons.

4. Versterking van de verbinding met je partner: Edging kan een geweldige toevoeging zijn aan het seksuele spel met je partner. Het vraagt om open communicatie en wederzijds vertrouwen, omdat je elkaars grenzen en verlangens respecteert. Door samen edging te verkennen, kunnen jullie de seksuele verbinding verdiepen en nieuwe niveaus van intimiteit bereiken.

Hoe kun je edging toepassen in de praktijk?

Hier zijn enkele tips om mee te beginnen:

● Verken solo: Begin met het ontdekken van edging tijdens je eigen masturbatiesessies. Stimuleer jezelf tot het randje van het orgasme en stop dan. Laat de opwinding afnemen voordat je weer doorgaat. Herhaal dit proces en observeer hoe het je seksuele ervaring beïnvloedt.
● Betrek je partner: Bespreek edging met je partner en verken samen de mogelijkheden. Probeer het toe te passen tijdens voorspel of geslachtsgemeenschap. Bouw de opwinding op en stop wanneer je het randje bereikt. Communiceer met elkaar en ontdek wat voor jullie beide werkt.
● Wees geduldig: Edging vergt geduld en oefening. Het kan even duren voordat je vertrouwd raakt met je eigen seksuele reacties en het beheersen van de opwinding. Wees lief voor jezelf en geniet van het proces van ontdekking.

Het is belangrijk om te benadrukken dat edging voor iedereen anders kan zijn. Wat voor de ene persoon werkt, werkt mogelijk niet voor de ander. Het is een persoonlijke ontdekkingstocht waarin je jouw eigen grenzen en voorkeuren verkent. Luister naar je lichaam, wees respectvol naar jezelf en je partner, en geniet van de reis naar intensere
seksuele ervaringen.

aia
Koop hier de Aia* stimulating gel
Of je nu solo op ontdekkingsreis gaat of samen met je partner de grenzen van genot verkent, edging kan een waardevolle techniek zijn om je seksuele beleving te verrijken.
Met geduld, communicatie en een open geest kun je de kunst van edging meester worden en nieuwe hoogten van seksueel genot bereiken.

 

massage olie
Koop hier de Aia* natuurlijke massage olie 
Dit gastartikel werd geschreven door Hugo en Simone Kuijer, broer en zus. Samen hebben ze Aia* opgezet – een stijlvol en duurzaam sexual wellness merk. Aia is op een missie: ze wil het taboe op intimiteit doorbreken, door de nieuwsgierigheid naar intimiteit juist aan te wakkeren. Dat doen ze door kennis te delen en met producten die op duurzame wijze in Nederland worden gemaakt. Benieuwd? Check www.timeforaia.com voor meer informatie of mail voor advies gerust naar [email protected]

Duurzaam dilemma: wat is een goed alternatief voor glijmiddel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️