Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Horoscopen 31 jul 2023
Leestijd: 4 minuten

Dit is hoe ieder sterrenbeeld een levenshoofdstuk afsluit

Het leven is een reis met verschillende fasen en hoofdstukken. Een ding is zeker, het verandert en om mee te bewegen met het leven is het belangrijk dat je soms een levenshoofdstuk afsluit om zo nieuwe deuren te openen. Veranderen, vernieuwen en niet langer in die bekende comfortzone blijven dan nodig is, vergt inzet van jezelf en dit is hoe je volgens jouw sterrenbeeld een levenshoofdstuk afsluit.

Want wil je een levenshoofdstuk echt afsluiten dan moet je aan het werk. Erken de situatie en kijk naar de toekomst! Hoe je dit doet, wordt mede bepaald door je persoonlijkheid én sterrenbeeld.

Dit is hoe ieder sterrenbeeld een levenshoofdstuk afsluit

Ram

Ram heeft moeite met loslaten en afsluiten. Aan de ene kant zijn ze gelukkig met de keuzes die ze hebben gemaakt, maar anderzijds handelen ze soms te snel en impulsief. Een fase afsluiten lukt pas als ze er vrede mee hebben dat gedane zaken geen keer nemen. Daar moet je mee leren leven. Acceptatie is de key.

Stier

Als vast teken in de dierenriem, heeft de stier moeite met verandering. Of ze nu dealen met een break-up, verbroken vriendschappen of ingewikkelde familie perikelen, het proces van loslaten zal altijd pijnlijk zijn. Soms voelt het zelfs onmogelijk. Pas wanneer stier het lef heeft om de verandering die ze zo vrezen te omarmen, zal een nieuw hoofdstuk zich ontvouwen.

Tweeling

Tweelingen zijn masters in communicatie, dat maakt dan ook dat ze een goed gesprek nodig hebben om afsluiting te ervaren. Wanneer ze uitspreken dat een situatie of persoon ze niks meer brengt, wordt het makkelijker om hier afstand van te nemen. Dan is tweeling vrij om naar de toekomst te kijken.

Kreeft

Om een levensfase af te sluiten, keert de kreeft naar binnen. Daar zit de kern van de pijn die ze voelen in het proces van loslaten. Omdat kreeft gevoelig is, mogen ze soms wat liever zijn naar zichzelf. Wanneer ze inzicht krijgen in wat ze terughoudt, kunnen ze pas vrede hebben met vooruitgang.

Leeuw

Aw, leeuwen kunnen maar moeilijk loslaten. Ze bijten zich ergens in vast en als ze hier ongelukkig van worden, duurt het weken, maanden of soms zelfs jaren voordat ze een hoofdstuk écht af kunnen sluiten. Er is veel afstand nodig om zich los te maken van een pijnlijke situatie of persoon.

Maagd

Logica is de beste vriend van maagd en om iets af te sluiten, hebben ze een doel nodig. Maagd wil begrijpen wat er verkeerd ging, waarom, waar en of ze het hadden kunnen voorkomen. Met deze informatie snapt de maagd beter waarom iets gebeurt én hebben ze het idee dat ze meer controle hebben over de toekomst. Want eenmaal iets loslaten, betekent ook écht een nieuw begin.

Weegschaal

Een stap terugnemen om te reflecteren, is iets wat weegschaal het liefst vermijdt. Het leven van een weegschaal is gevuld met liefde in verschillende vormen en daar kun je dan ook moeilijk afstand van doen. Als ze iets niet honderd procent afsluiten, blijft het onder de oppervlakte sudderen en dit stagneert ongemerkt de toekomst.

Schorpioen

Zich openstellen is iets waar schorpioen moeite mee heeft. Ze zitten veel in het hoofd, hebben honderdduizend gedachten en deze passeren allemaal de revue voordat een hoofdstuk afgesloten wordt. Je snapt; iets afsluiten gaat gepaard met veel wikken en wegen. Welgemeend advies van iemand die dichtbij je staat, helpt om de juiste keuze te maken en het boek voorgoed dicht te doen.

Boogschutter

Boogschutter houdt langer vast aan bepaalde zaken dan dat nodig is. Ze zijn vervuld met hoop en verwachten dat alles vanzelf weer wordt zoals het was. Dit is jammer genoeg zelden het geval. Acceptatie dat dingen niet meer zijn zoals ze waren, helpt om een hoofdstuk af te sluiten. Doen ze dit niet, dan voelen ze zich geïsoleerd en eenzaam.

Steenbok

In het algemeen voelt steenbok zich ongemakkelijk als het gaat om emoties tonen. Dat betekent niet dat de steenbok geen gevoelens heeft. Feitelijk hebben ze een heel rijk innerlijk. Om een fase af te sluiten en aan een nieuw hoofdstuk te beginnen, moeten ze bij de kern van de emoties komen. Dit betekent écht voelen.

Waterman

Waterman wil bezig blijven. Wanneer ze genoeg te doen hebben, gaat het afsluiten van een fase vanzelf. Als het ze niet meer dient en er komen nieuwe dingen op het pad, dan stroomt het leven vanzelf verder. Healing komt op een natuurlijke manier.

Vissen

Vissen zijn een drama als het neerkomt op loslaten. Ze hebben een haarscherp geheugen en onthouden alles. Dit zorgt ervoor dat ze iets niet snel vergeten. Dit maakt het echt loslaten van een bepaalde situatie ingewikkeld, maar niet onmogelijk. Om ergens afstand van te doen, hoef je het niet te vergeten! Wees alleen eerlijk en realistisch, dit voorkomt problemen in de toekomst.

 

Dit is alles wat je moet weten over mensen met het sterrenbeeld Ram

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️