Kim van der Blom
Kim van der Blom Psyche 25 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Kunnen we de positieve en negatieve kenmerkenlijst over sterrenbeelden op TikTok geloven?

Wij zijn erg fan van alle nieuwe TikTok trends. Elke week zijn er wel nieuwe trends over een nieuw onderwerp. Deze week hebben we een nieuwe astrologische trend ontdekt. TikTok rankt verschillende sterrenbeelden op basis van hun kenmerken, maar in hoeverre is dit waar?

Hoewel we fan zijn van #AstroTok, is het niet altijd even leuk. Zeker niet wanneer er verschillende aannames worden gemaakt en deze zijn niet altijd positief. Ook deze trend kan voor sommige sterrenbeelden niet echt leuk zijn. Het heeft namelijk op basis van alle positieve en negatieve kenmerken de sterrenbeelden gerankt. Moeten we dit wel geloven?

Wat is de sterrenbeeld ranking?

Deze trend begint vaak met een leuke selfie of slideshow, gevolgd door de lijst met gerankte sterrenbeelden. De lijst is verdeeld in 5 niveaus en verdeeld zowel mannen als vrouwen in. Benieuwd waar ze jouw sterrenbeeld ranken? Lees dan vooral door.

In de hoogste ranking vinden we vrouwen met het sterrenbeeld Waterman. Samen met vrouwen met het sterrenbeeld Maagd, Stier en Weegschaal, en mannen met Boogschutter als sterrenbeeld op de vierde plaats, vormen zij het hoogste niveau. Hier zetten ze als redenering: ‘belongs to the top tier, no expception.’

Op de laagste ranking vinden we mannen met als sterrenbeeld Kreeft, Waterman, Stier, Schorpioen en Maagd. Sorry mannen! De sterrenbeelden worden beschreven als toxic en horrible, maar de beoordeling is niet geheel negatief. Jullie worden omschreven als ‘good fuck buddies’. De vraag is nu, hoe nauwkeurig is deze ranking? Voordat we onnodig mensen gaan kwetsen is het van belang dat we erachter komen in hoeverre we deze lijst moeten geloven. Dit is de volledige ranking:

@itsmeromane_

Your zodiac positive and negative traits. #leo #pisces #taurus #capricorn #gemini #sag #virgo #aries #fyp #aquarius #cancer #scorpio #zodiacsign

♬ Collide – 🃏🃏

De waarheid achter de ranking

Het ding met astrologie is dat het super complex is. Er is dan ook niet maar een mening over een bepaald sterrenbeeld waar we van uit kunnen gaan. Daarom kunnen we eigenlijk al snel ervan uitgaan dat je deze lijst niet hoeft aan te houden. Het ligt allemaal aan jouw ervaring met een bepaald sterrenbeeld. Heb jij ooit een slechte ervaring gehad met een Kreeft? Dit gebeurt waarschijnlijk niet vaak, maar die ene keer zal je altijd bij blijven. Daarom is het niet mogelijk om van deze lijst uit te gaan omdat iedereen een andere kijk heeft op de verschillende sterrenbeelden. Daarnaast heeft ook je geboortehoroscoop te maken met hoe jij een bepaald persoon ziet.

Daarom klopt veel van deze lijst ook niet. Oké, sommige mensen zullen vast zeggen dat sommige sterrenbeelden op de juiste plek staan, maar meningen verschillen. Veel kloppen namelijk ook niet. Mensen op TikTok laten dan ook zeker weten dat ze het er niet mee eens zijn.

@kenn_1103

creator had mad beef w scorpios to do us like that 😭 #fyp #scorpiowomen #zodiaclist #zodiacrank #astrology #fypastrology #fypscorpio #piscesmensuck #zodiactrend

♬ original sound – kenn_1103

Deze lijst geeft ons niet de mogelijkheid om te kijken naar iemands maanteken en ascendant. Dit zijn de tekens die veel zeggen over wie we zijn en hoe we op anderen overkomen. Daarnaast kunnen we met zekerheid zeggen dat deze lijst nooit door een astroloog is goedgekeurd en daarom moet dit zeker met een korreltje zout genomen worden. Iemands mening kan dan ook verschillen met die van jou. Het liefst zetten we onszelf natuurlijk op een. Dus, heeft deze lijst je een lage ranking gegeven? Laat het niet je dag verpesten, want zo geloofwaardig is deze lijst dus niet.

Dit wil je weten over jouw ascendant ofwel rising sign

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️