Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 6 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Dit wil je weten over jouw ascendant ofwel rising sign

Jouw ascendant, ook wel de rising sign genoemd, wordt bepaald door het teken dat opkwam aan de oostelijke horizon op het moment dat je geboren werd. Je ascendant is nog belangrijker dan je sterrenbeeld, want het creëert de energie waarmee je jouw zielsmissie in het leven vindt.

Het zonneteken is dus niet jouw enige sterrenbeeld, want als je geboren wordt staan alle planeten op een bepaalde plek. Dit creëert een bepaalde energie. Door jouw ascendant beter te begrijpen, krijg je meer grip op jouw gaven, talenten en spirituele pad.

Ascendant berekenen

Om te weten wat jouw ascendant is, kun je op Google verschillende tools vinden die het voor je uitrekenen. Als jij je niet kunt vinden in je sterrenbeeld, is de kans groot dat jouw ascendant beter bij je past. Tijd om dit uit te vinden! Hiervoor heb je je geboortedatum, -tijd en de plaats waar je bent geboren nodig.

De tijd komt heel precies, want de ascendant verandert iedere twee uur. Stel je rekent er een uurtje naast, dan wijs je jezelf zomaar de verkeerde ascendant toe.

Ram

Om een spiritueel vervuld leven te leiden, moet je in jouw kracht en onafhankelijkheid durven staan. Jij hebt van nature een charmante energie waarmee je anderen inspireert, daarom is je zielsmissie het aanmoedigen van groei bij anderen.

Stier

Aarden en praktisch handelen zijn belangrijk om met jouw spiritualiteit in contact te komen. Als stier kom je stabiel over en dit creëert een comfortabel gevoel bij anderen. Je straalt warmte uit en hebt de kracht in je om anderen te kalmeren.

Tweeling

Nieuwsgierigheid en het stellen van vragen triggeren jouw spiritualiteit. Tweeling is goed in communiceren en kan daarom goed boodschappen verspreiden. Wanneer je leeft vanuit je hart, is het jouw missie om mensen met elkaar te verbinden.

Kreeft

Jouw krachten zijn warmte, huiselijkheid en het zorgen voor een ander. Je voelt als thuis voor een ander en daardoor heb je al snel een diepere connectie op zielsniveau met mensen die je toelaat.

Leeuw

Om spiritueel te ontwaken heb jij zelfvertrouwen en trots nodig, je hebt er behoefte aan om anders te zijn dan de rest. Stand out from the crowd! Als jij jezelf bent, shine je en dit werkt aanstekelijk voor anderen.

Maagd

Voor een vervuld spiritueel leven zijn welzijn en selfcare enorm belangrijk. Zorg goed voor je lichaam en je geest. Als zielsmissie sta jij in dienst van een ander en dat kan alleen wanneer je jezelf op nummer één zet.

Weegschaal

Balans en vrede zijn belangrijk voor spirituele groei. Niet alleen in jouw eigen leven, maar ook in het leven van de mensen om je heen. Jouw zielsmissie is het verspreiden van bewustwording, liefde en harmonie.

Schorpioen

Om een spiritueel vervuld leven te ervaren, mag je je laten leiden door emoties en intuïtie. Stop ze niet weg, maar laat ze toe! Jouw intuïtie en instincten kunnen zorgen voor heling, ook bij anderen.

Boogschutter

De waarheid spreken is belangrijk om spiritueel te ontwaken. Voel je vrij in hoe je jezelf uitdrukt en laat verwachtingen van een ander los. Het is jouw zielsmissie om wijsheid met de rest van de wereld te delen.

Steenbok

Om spiritueel te ontwaken is het belangrijk om met beide benen op de grond te staan, in het hier en nu. Je bent altijd op zoek naar een diepere betekenis en jouw spiritualiteit ís dan ook jouw zielsmissie.

 

Waterman

Wees de meest authentieke versie van jezelf en wees daar trots op. Je bent uniek en hebt een eigen, waardevolle visie. Dit creëert positieve verandering.

Vissen

Op spiritueel gebied ben jij een voorloper, probeer het niet te forceren want je bent van nature een dromer en al erg intuïtief. Jouw bijzondere ervaringen kunnen ook voor anderen een eye opener zijn op het gebied van spiritualiteit.

Jouw ascendant kan het leven een diepere, spirituele betekenis geven. Wij zijn benieuwd of jij je herkent!

7x de diepere betekenis achter een grote voorjaarschoonmaak

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️