Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 31 jul 2023
Leestijd: 4 minuten

Lorena (34): ‘Mijn laatste vriend heeft me laten inzien dat ik op vrouwen val’

Lorena had de ene vriend na de andere. Het lukte haar maar niet om de prins op het witte paard te vinden. Elke keer miste ze iets, maar wat was dat toch? “Toen mijn vriend aan mij vroeg of ik misschien op vrouwen viel, viel bij mij pas het kwartje.”

“Ik was pas 26 jaar toen ik mijn eerste serieuze relatie kreeg. Eerder was ik te druk met studeren en vond ik jongens gewoon nog niet zo interessant. Mijn eerste liefde vond ik leuk, maar verliefd? Nee, dat niet. Hij was meer een maatje. Ik vond het fijn om bij hem te zijn en leuke dingen met hem te doen, dus ik zag geen reden om het uit te maken.

Verliefd op een ander

Pas toen mijn eerste vriend na drie jaar relatie opbiechtte dat hij verliefd was geworden op een andere vrouw, liep onze relatie op de klippen. Ik vond het jammer, maar toch was ik er ook niet helemaal kapot van. Ik zou wel weer iemand anders vinden, iemand waar ik wél verliefd op was, hield ik mijzelf voor.

Speciale vrouw

Niet lang daarna kreeg ik op mijn werk een nieuwe collega waar ik nauw mee ging samenwerken. Al na een paar uur merkte ik dat het een speciale vrouw was. Ik merkte dat ik steeds vaker zin kreeg om te gaan werken, iets wat ik eerder nooit had.

Ik voelde me zo fijn bij haar. Wat maakte ze in mij los? Ik heb het er nooit met haar, of iemand anders, over gehad, want ik wist dat zij een vriend had. Ook wilde ik onze band als collega’s niet verpesten, daar was de band mij te dierbaar voor.

Nieuwe relatie

Ik besloot mijn gevoelens voor mijn collega weg te stoppen en weer aan het daten te gaan. Na een paar maanden had ik een leuke jongen aan de haak geslagen. Mijn vriendinnen noemde hem allemaal een hottie.

Ikzelf zag ook wel dat hij enorm knap was, maar de verliefdheid bleef ook nu weer uit. Ik hoopte dat het nog zou komen. Naarmate ik hem beter leerde kennen, kon ik ook wel echt zeggen dat ik hem écht leuk vond, maar waar bleven die vlinders nou?

Nieuwe vriendin van gezamenlijke vriend

Rond het moment dat we drie jaar samen waren, hebben we de nieuwe vriendin van onze gezamenlijke vriend ontmoet. Toen ik haar zag, wist ik niet wat ik meemaakte. Ik leek wel verdoofd. Omdat we onze vriend vaak zagen, zagen we zijn nieuwe vriendin ook vaker.

Het was een fantastische vrouw. Hoe meer ik haar zag, hoe leuker ik haar vond. Ik hing bij ieder gesprek aan haar lippen en bestudeerde tegelijkertijd haar ogen, neus, lippen. Wat was ze mooi.

Verliefd op haar

Na een paar ontmoetingen zag mijn vriend voor het eerst dat er iets niet klopte. Hij wilde het eerst nog voor zich houden, maar toen hij er meer op ging letten, lukte dat niet meer. Op een dag, na een etentje met onze vriend en zijn vriendin, kwam het eruit.

Hij vroeg of ik verliefd op haar was, want ik keek volgens hem helemaal verliefd naar haar. Ook had ik volgens hem tijdens onze gemeenschappelijke ontmoetingen geen aandacht voor hem of anderen gehad, alleen maar voor haar.

Op vrouwen vallen

Hij voelde dat er iets was en vroeg waarom ik nooit zo enthousiast bij hem had gedaan? Toen mijn vriend aan mij vroeg of ik niet gewoon op vrouwen viel, viel bij mij pas het kwartje. Ja, dat was het.

De twee keer dat ik warme gevoelens voor iemand had gekregen, was dat allebei de keren bij een vrouw. Ik barstte in tranen uit en kon niet anders dan toegeven dat ik warme gevoelens voor haar had. Het was jammer, maar we konden niet anders dan met onze relatie stoppen.

Verdrietige breuk

Ik heb veel verdriet gehad om de breuk, want ik raakte mijn beste vriend kwijt. Sindsdien weet ik wel wat ik wil en dat is een vrouw. Toch heb ik besloten om het rustig aan te gaan doen. De breuk is nu nog te vers om me meteen op iemand anders te richten. Als de tijd rijp is, weet ik zeker dat ik een leuke vrouw ga vinden.”

Lieke (32): ‘Ik maakte het ‘uit’ met mijn beste vriendin’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️