Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Horoscopen 15 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Welke spirit animal past er bij jouw sterrenbeeld?

Een spirit animal, ook wel krachtdier of totemdier genoemd, zorgt ervoor dat je spiritueel begeleid wordt op jouw pad. In bepaalde culturen heeft een sterrenbeeld zelfs meerdere totemdieren.

Totemdieren (of geestdieren) dragen betekenis, wijsheid en kracht waardoor je soms net dat extra duwtje in de goede richting krijgt. Ben jij benieuwd welke spirit animal bij jouw sterrenbeeld past?

Spirit animal per sterrenbeeld

Ram – Havik

De havik is een leider en dat past natuurlijk bij Ram die het ook niet schuwt om de leiding te nemen. Een havik is trots, zelfverzekerd en extreem ambitieus. Eigenschappen die inherent zijn aan de kwaliteiten van een Ram.

Stier – beer (of bever)

Wanneer je dieper in de sterrenkunde duikt, lees je dat Stier niet een maar twee spirit animals heeft. De beer, dankzij de fysieke en mentale kracht, maar ook de koppigheid. En de bever, klein maar moedig en in staat om veel obstakels te overwinnen.

Tweelingen – het hert

Tweelingen hebben aanleg voor dualiteit en ze zijn in staat om te verbinden. Tweeling is slim, sociaal en energiek net als het hert. Daarom spoort het hert Tweelingen aan om de vertrouwen op het leven.

Kreeft – de specht

Kreeft is erg zorgzaam, huiselijk en liefdevol. Niet zo gek dat juist de specht het matchende spirit animal van Kreeft is. Beide zijn erg gehecht aan een fijn nest, empathisch en goede luisteraars.

Leeuw – leeuw

Er is natuurlijk geen betere spirit animal voor de Leeuw dan: de leeuw! Krachtig, charmant, trots, ambitieus, genereus en een tikkeltje narcistisch. Leeuw laat graag van zich horen en straalt warmte en liefde uit. Dat ze ook een tikkeltje gevaarlijk zijn, maakt ze extra aantrekkelijk. Leeuwen zijn in alle opzichten aan elkaar gewaagd en halen het beste in elkaar naar boven.

Maagd – bruine beer

Dat de bruine beer aan de perfectionistische Maagd wordt gekoppeld is niet voor de hand liggend. Toch heeft de beer net als Maagd veel zelfkennis en kracht. Met een beer als totemdier ben je in staat om op je innerlijk te reflecteren en blijf je kritisch naar jezelf. Beer geeft Maagd ook wat extra vertrouwen waardoor ze wat vaker los durven te laten.

Weegschaal – de kraai

Voor de Weegschaal is alles in balans en ook kraaien zijn gewichtige dieren die graag de vrede bewaren. Onrecht is het ergste dat Weegschaal kan overkomen en ze gaan ver in de strijdt voor rechtvaardigheid. Dit gebeurt echter wel ook een diplomatieke manier. Net als de kraai is Weegschaal wijs en in staat om andere op het juiste pad te houden.

Schorpioen – de slang

Net als Schorpioen is een slang mysterieus, geheimzinnig en intuïtief. Beide zijn aangetrokken tot het spirituele en leven met veel passie. Toch zoekt Schorpioen vaak grenzen op en gaan ze hier meer dan eens overheen. De slang kan je liefdevol laten voelen wanneer je dit niet moet doen.

Boogschutter – de uil

De wijze uil is een perfect spirit animal voor Boogschutter. Zeer intelligent, maar ook impulsief. Beide kunnen onverwacht uit de hoek komen, maar overzien de gevolgen zeker wel. De uil laat Boogschutter reflecteren.

Steenbok – de sneeuwgans

Ganzen zijn erg beschermend naar de inner circel, precies zoals Steenbok. Net als steenbok zijn ganzen betrouwbaar en berekend. Beide hebben geen bevestiging van de buitenwereld nodig en ze trekken zich graag terug om bij te komen. Probeer niet té terughoudend te worden Steenbok.

Waterman – de otter

Waterman kan eindeloos piekeren en vind het belangrijk om uniek te zijn. De otter laat zich net als Waterman niet uit het veld slaan en doet dingen graag op zijn manier. Het vinden van een levenspartner kan hierdoor stagneren, want je moet je soms aanpassen. Met otter als totemdier, lukt dat makkelijker.

Vissen – de wolf

De krachtige wolf als spirit animal, wie wil dat nou niet? Vissen mogen van geluk spreken en hebben de wolf als totemdier te danken aan de gracieuze bewegingen en de emotionele inborst. Beide willen graag opgenomen worden in een groep en zijn soms obsessief bezig om ergens bij te horen.

Past jouw spirit animal bij jouw sterrenbeeld?

Wat is de betekenis van totemdieren eigenlijk?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️