Rosa Bertram
Rosa Bertram Luistervoer 22 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Bedrock Talks over natuurlijke huidverzorging met de vrouwen achter Nourished

Over een bewust en gelukkig leven schrijven we bij Bedrock maar al te graag. Maar omdat we soms nét iets meer de diepte in willen op een bepaald gebied, maken we de podcastserie ‘Bedrock Talks’. In deze podcast gaan we in gesprek met experts op het gebied van bewust, gelukkig en duurzaam leven. Dit keer hebben Rosa en Lisanne het over het belang van natural beauty-producten. 

Natuurlijke huidproducten zijn doorgaans nog maar moeilijk te vinden. Toch beginnen ook steeds meer standaard drogisterijen met de verkoop van huidproducten zonder schadelijke stoffen. Maar écht veel weten we er nog niet van.

Podcast natuurlijke huidverzorging

Hoog tijd om de boeken – uhhh studio – in te duiken dus! Want wat is het nut nu eigenlijk van natuurlijke huidverzorging? En wat weten we überhaupt over wat we op ons lichaam smeren? Eigenlijk helemaal niet zo heel veel als je het aan de meeste mensen vraagt.

Toch best gek, gezien de huid het grootste orgaan is van het menselijk lichaam. Het is in totaal wel 1,5 tot 2 vierkante meter en weegt gemiddeld wel 15 tot 20 (!) kilo. Je huid fungeert natuurlijk als beschermlaag, maar neemt daardoor ook veel van de ‘buitenstoffen’ op.

Dat maakt wat we erop smeren een stuk belangrijker dan we misschien denken.

Bedrock Talks met Nourished

Voor deze aflevering van Bedrock Talks gaan we daarom in gesprek met de Nederlandse pioniers op het gebied van huidverzorging: de dames van het merk Nourished.

Nourished is een half Nederlands half Australische online platform en webshop dat geheel gericht is op natuurlijke huidverzorging.

Oprichters Floor (Nederlands) en Erin (Australisch) hebben beide een achtergrond in gezondheid: Floor is diëtist en Erin is chiropractor en vroegen zich af waarom er nog niet iets dergelijks bestond in Nederland. In Australië is natuurlijke huidbescherming veel bekender.

Het gat in de ozonlaag boven Australië zorgt er namelijk voor dat veel Australiërs huidbeschadiging hebben, maar daardoor óók beter voor hun huid zorgen. Daar zijn talloze natuurlijke, duurzame huidproducten te vinden. En die vinden via Nourished inmiddels gelukkig ook de Nederlandse (online) schappen.

Hoog tijd om meer te weten te komen over alle do’s en don’ts wat betreft natuurlijke huidverzorging! Luister je mee?

Luister Bedrock Talks over natuurlijke huidverzorging

De nieuwe aflevering van Bedrock Talks luister je nu op Spotify en iTunes. Vond je het een interessante aflevering? Laat dan vooral een review achter! We zijn super benieuwd wat je ervan vindt en ervan hebt opgestoken.

Meer Bedrock Talks

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️