Rosa Bertram
Rosa Bertram Luistervoer 24 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Bedrock Talks: Yoga Nidra en de helende werking van je (onder)bewustzijn

Over een bewust en gelukkig leven schrijven we bij Bedrock maar al te graag. Maar omdat we soms nét iets meer de diepte in willen op een bepaald gebied, maken we de podcastserie ‘Bedrock Talks’. In deze podcast gaan we in gesprek met experts op het gebied van bewust, gelukkig en duurzaam leven. Dit keer ontdekken Rosa en Lisanne de wereld achter Yoga Nidra.

Yoga-wattes? Yoga Nidra is een vorm van yoga waarvoor je niet zoveel hoeft te doen. Geschikt voor de luierikken onder ons dus 😉

Yoga Nidra kan heel wat teweeg brengen omdat het je brengt in een een staat tussen je bewustzijn en je onderbewustzijn in. Hoe werkt dat?

Podcast Yoga Nidra

Yoga Nidra is al duizenden jaren oud, maar maakt sinds halverwege de 20ste eeuw een comeback. Vooral in het westen wordt de yogavorm – die eerder iets wegheeft van meditatie – steeds populairder. En dat is niet zo gek ook, want door een Yoga Nidra-sessie te volgen, kom je in een bijzondere staat.

Deze staat zit precies tussen de staat waarin je je verkeert als je wakker bent en slaapt in. Die derde staat waarin je dus maar lastig terecht komt, zorgt voor een gevoel van rust, ontspanning en heling. Yoga Nidra wordt daarom ook wel slaap yoga of slaap van de yogi genoemd.

Yoga Nidra is dus een écht op zichzelf staande vorm van yoga binnen de yogafilosofie. Je begrijpt: daar wilden we meer van weten.

Met Eliane Bernhard van House of Deeprelax

‘s Nederlands grootste pionier op het gebied van Yoga Nidra is Eliane Bernhard die haar eigen Yoga Nidra-school oprichtte ‘House of Deeprelax’. Met haar stem begeleidt ze sinds enkele jaren menig Yoga Nidra-yogi (zeg je dat zo?) de rust-staat in.

Met een eigen app, workshops (voor leerlingen en leraren) en nog veel meer dromen op de planning, heeft ze een berg aan kennis over Yoga Nidra en beantwoordde ze ál onze vragen over slaapyoga. Want: hoe werkt die staat? Hoe kom je er? EN wat heb je er precies aan?

Met andere woorden: deze Bedrock Talks-aflevering wil je horen!

Kleinigheidje

Oh én we hebben nog een leuk extraatje voor je: Bedrocklezers en -luisteraars kunnen de app van House of Deeprelax een maand lang gratis gebruiken met de code: BEDROCK.

Enjoy!

Luister Bedrock Talks over Yoga Nidra

De nieuwe aflevering van Bedrock Talks luister je nu op Spotify en iTunes. Vond je het een interessante aflevering? Laat dan vooral een review achter! We zijn super benieuwd wat je ervan vindt en ervan hebt opgestoken.

Meer Bedrock Talks

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️