Rosa Bertram
Rosa Bertram Luistervoer 26 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Bedrock Talks: we duiken in de wereld van de Indiase geneeswijze Ayurveda

Over een bewust en gelukkig leven schrijven we bij Bedrock maar al te graag. Maar omdat we soms nét iets meer de diepte in willen op een bepaald gebied, maken we de podcastserie ‘Bedrock Talks’. In deze podcast gaan we in gesprek met experts op het gebied van bewust, gelukkig en duurzaam leven. Dit keer hebben Rosa en Lisanne het over Ayurveda.

Ayur-wattes? Waar de een erbij zweert, is de geneeswijze – of eigenlijk meer levensstijl – nog vrij onbekend voor de ander. Na het horen van deze podcast ben je in elk geval weer helemaal up to date en hopelijk geïnspireerd.

Podcast over Ayurveda

Ayurveda de oudste Indiase geneeswijze en wordt nu ook in het westen steeds bekender. Ayurveda is namelijk meer dan een geneeswijze en staat eerder bekend als een gezonde en bewuste levensstijl. Het interessante is dat bij Ayurveda alles draait je lichaam, geest én spirit. Ayurveda heeft daarom ook een holistische aanpak. Dat is fijn, want elk mens is uniek en heeft een andere ‘aanpak’ nodig.

Niet iedereen wordt op één hoop gegooid, maar er wordt gekeken naar 3 verschillende types (dosha’s) waarvan je alledrie een beetje in je hebt. Klinkt al interessant toch?

Daarnaast is Ayurveda bijzonder omdat alles er draait om jouw spijsvertering (agni genoemd). Een bekend gezegde in Ayurveda is dan ook: ‘je bent wat je verteert’.

Bedrock Talks met Kim van der Veer

Om daar meer (lees: zoveel mogelijk) over te weten te komen, interviewden we Ayurveda-expert Kim van der Veer in de nieuwste podcastaflevering van Bedrock Talks. Van der Veer is naast yogadocent ook Ayurvedadocent en heeft zich in de afgelopen jaren helemaal verliept in de geneeswijze (voor zowel volwassenen als kinderen).

Het heeft haar leven namelijk 180 graden verandert. Waar ze jaren geleden rondliep met veel pijn, nog maar slecht kon bewegen en daardoor ook amper kon werken, leeft ze nu gezond, fit én heeft ze gezonde kinderen. De artsen noemen het een uitzondering, Van der Veer zweert bij Ayurveda.

Je begrijpt: deze aflevering wil je zéker niet missen.

Luister Bedrock Talks over Ayurveda

De nieuwe aflevering van Bedrock Talks luister je nu op Spotify en iTunes. Vond je het een interessante aflevering? Laat dan vooral een review achter! We zijn super benieuwd wat je ervan vindt en ervan hebt opgestoken.

Meer Bedrock Talks

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️