Julia van Buuren
Julia van Buuren Persoonlijke verhalen 8 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Eline (25) werkt vanuit haar yurt: ‘Deze plek voedt mijn systeem’

Eline Thomaes (25) ontsnapte uit de snelheid van de maatschappij en geeft vanuit haar rustgevende yurt lichaamsgerichte energetische sessies. “Door de rust op te zoeken ben ik in contact gekomen met mezelf en kan ik keuzes maken vanuit mijn hart.”

Een yurt in the middle of nowhere

De yurt staat op een rustige plek in Zeeland, bij de boerderij van haar ouders. De eerste buren wonen een kilometer verderop. “Echt in the middle of nowhere“, beaamt ze. “Je hoort hier de vogels fluiten in plaats van de auto’s die langs razen”, vertelt Eline.

Vanuit deze plek van kalmte helpt Eline mensen op een holistische manier om weer terug in contact te komen met hun eigen kracht en lichaam. Zo geeft ze bijvoorbeeld cupping– en ademhalingstherapie en volle maancirkels en cacaoceremonies om te verbinden.

Niet meegaan met de massa

“Ik wist altijd al dat ik niet een extreem druk kantoorleven wilde en koos er bewust voor om niet mee te gaan in de drukte van de massa”, vertelt ze.

Ze is zich er bewust van dat het soms lastig is om vanuit de snelheid terug te gaan naar een rustigere en gezonde stand. “Maar als je die keuze wel maakt, brengt het je zoveel.” In de rust en stilte merkt ze namelijk dat haar lichaam en geest veel helderder zijn.

‘Wat heb ik nodig om mij goed te voelen?’

Door zelf acht jaar lang ziek te zijn geweest, keek Eline op een jonge leeftijd al anders naar de wereld en is ze veel bezig met zelfontwikkeling. “Ik dacht: wat heb ik nodig om mij goed te voelen? De mensen die dichtbij mij staan begrepen dit.” Ondanks wat verbaasde reacties merkt ze nu dat mensen in haar omgeving steeds meer open staan voor de yurt en de behandelingen die ze aanbiedt.

Keuzes maken

Depressies en burn-outs komen steeds vaker voor, mede daarom is het belangrijk om als twintiger en dertiger bewuste keuzes te maken. “Ik hoop dat andere jongeren ook kijken naar manieren om een rustiger en werkleven te hebben”, aldus Eline.

Volgens haar is alles wat je leert op school niet per se de waarheid over hoe het leven zou ‘moeten’ verlopen. “Er in zo’n grote wereld buiten de uitgestippelde route. Het is belangrijk om te doen wat goed is voor jou lichaam en geest, ook als dit niet is wat vanuit de maatschappij van je wordt verwacht”, legt Eline uit.

Tosca’s blik op de natuur: ‘Vanuit enthousiasme creëer je een wereld waar we naartoe willen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️