Kiara Louis
Kiara Louis Better World 4 mrt 2018

Doe jij ook mee aan de Nationale Week Zonder Vlees?

Morgen begint de eerste Nationale Week Zonder Vlees. Een initiatief naar ons hart, want het wordt steeds duidelijker dat vleesconsumptie niet zulke positieve gevolgen heeft – en in één week kun je meer doen dan je denkt. Al meer dan twintigduizend mensen doen mee aan de actie, en dat is niet gek. Als je een week lang alle hamburgers en hotdogs laat staan, bespaar je de hoeveelheid water van maar liefst zeven maanden douchen en de hoeveelheid CO2 van 111 km autorijden. Daarnaast red je het leven van één kip. Wil je precies weten hoe dit zit? Hier vind je meer cijfers en feiten.

Heel Nederland doet mee

De Nationale Week Zonder Vlees is een niet-commercieel initiatief  dat werd gestart door Isabel Boerdam, blogger op De Hippe Vegetariër. Willem&Drees is de officiële partner en ook Bagels & Beans, EkoPlaza en Knorr zijn van de partij. Ook bij bedrijven, universiteiten en pompstations zijn vegetarische opties te vinden door de samenwerking met grote cateraars.

Daarnaast is er een blikje BN’ers opengetrokken: ambassadeurs Sanne Vogel en Jort Kelder laten bijvoorbeeld ook een week lang al het vlees staan. Er lijkt steeds meer bewustzijn te komen op het gebied van voedselconsumptie: minder vlees consumeren is allang niet meer alleen voor hippie-achtige vegetariërs.

Dit vind je vast ook leuk: Tip! De Vegan Junk Food Bar (nee, een plantaardig dieet hoeft niet altijd gezond te zijn).

 

Genoeg keuze

Iedereen die iets om de wereld geeft, maakt een logische stap door zijn of haar steentje bij te dragen. De Nationale Week Zonder Vlees is het ideale moment om hier aan mee te doen. Geen inspiratie? In ons artikel vind je heerlijke vegan recepten en ook op de site van dit initiatief vind je lekkere dingen.

En wil je komende week lekker uit eten? Daar is ook aan gedacht. Het is geen toeval dat de Vegetarische Restaurantweek plaatsvindt tijdens de Nationale Week Zonder Vlees. Een selectie aan restaurants door heel Nederland heeft speciaal hiervoor een vegetarisch menu.

Dus, doe jij ook mee? Op de site kun je je inschrijven; je ontvangt dan ook gratis het Week zonder Vlees-magazine.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Doe jij ook mee aan de Nationale Week Zonder Vlees?
Sluiten