Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Voeding 4 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Vega Vrijdag: vega fajitas met avocado en tofu

Eigenlijk geloven we niet in goede voornemens als ‘afvallen’ of ‘gezonder gaan eten’ – natuurlijk is gezond eten goed, maar jezelf verwennen mag ook en bovendien hoef je niet in januari te ‘beginnen’. Desondanks heb je misschien wel zin in een lekker lichte maaltijd na alle oliebollen, en daar is dit simpele recept voor vega fajitas met avocado en tofu van Culy perfect voor.

De fajitas zijn trouwens ook vegan te maken: vervang de zure room dan gewoon door plantaardige yoghurt.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 avocado’s
  • 4 bosuitjes
  • 400 gram tofu
  • 75 gram slamelange
  • 150 ml zure room
  • 8 tortillawraps
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 teentje knoflook
Afbeelding van vega fajitas met avocado recept 2
Culy

Zo maak je deze vega fajitas met avocado:

Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil en snijd het vruchtvlees in gelijke plakken. Snijd de bosui in dunne reepjes en de tofu in dunne plakken. Pers het teentje knoflook uit.

Dep de tofu droog met een vel keukenpapier. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de tofu in acht minuten rondom bruin en krokant. Voeg de tomatenketchup, chilipoeder en knoflook toe en bak nog twee minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Beleg de wraps met de tofu, de bosui, de avocado een handje slamelange en één eetlepel zure room.

Meer lekkere vegetarische recepten:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️