Vega Vrijdag: gevulde zoete aardappel met feta en tzatziki

Eerder deelden we al een recept voor gepofte zoete aardappels met avocado en limoenroom, maar de mogelijkheden voor gevulde zoete aardappel zijn eindeloos. Dit is weer een andere variatie: een supermakkelijke Griekse variant van Culy met feta, tzatziki, radijs en verse munt. Die ingrediënten maken ‘m heerlijk fris.

Heb je nog andere dingen in huis die erbij passen, zoals tomaat of zwarte olijven? Voeg die dan ook vooral toe!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 grote zoete aardappels
  • Zonnebloemolie
  • Feta
  • Een paar radijsjes
  • Gedroogde oregano
  • Verse munt
  • Een halve kleine rode ui
  • 2 eetlepels tzatziki

Zo maak je deze gevulde zoete aardappel met feta

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de zoete aardappels goed schoon. Wrijf ze in met zonnebloemolie en verpak ze per stuk in een stukje aluminumfolie. Doe dat losjes, maar zorg dat de verpakking goed sluit, zodat er geen stoom kan ontsnappen.

Pof de zoete aardappels in de voorverwarmde oven tot ze zacht zijn en de natuurlijke suikers beginnen te karameliseren. Afhankelijk van de grootte duurt dat 45 tot 60 minuten. Snipper ondertussen de rode ui en snijd de radijsjes in plakjes.

Snijd de zoete aardappels in de lengte open. Schep in elke zoete aardappel een lekkere hoeveelheid tzatziki en verkruimel de feta erover. Versier met de plakjes radijs. Maak de gevulde zoete aardappel met feta af met de rode ui, gedroogde oregano, verse muntblaadjes en een snufje zout. Eet smakelijk!

Meer vegetarische recepten met zoete aardappel

Het is tijd voor een nieuwsbrief die je verder brengt (+ ontvang een mindful kleurplaat)

Schrijf je in en ontvang gratis de Bedrock kleurplaat!

Reageer op artikel:
Vega Vrijdag: gevulde zoete aardappel met feta en tzatziki
Sluiten