Rosa Bertram
Rosa Bertram Nieuws 17 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Good News: in Engeland werd véél meer plantaardig gegeten tijdens de lockdown

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis goede daden en nieuwtjes goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góed. Daarom trappen we de week graag af met goed nieuws. Vandaag: in Engeland werd tijdens de lockdown door het coronavirus 87 procent meer tofu gegeten dan voorheen.

Kijk, dát is nou nog eens goed nieuws.

87 procent meer tofu in Engeland

Door het opwarmen van de aarde wordt er door overheden en een heleboel individuen hard gewerkt om de wereldwijde CO2-uitstoot terug te dringen zodat de aarde niet nóg verder opwarmt om ergere gevolgen te voorkomen. Het minderen met het eten van vlees en zuivel is daarbij van groot belang en iets wat wij daarom bij Bedrock graag aansporen.

Tijdens de lockdown die afgelopen maanden plaatsvond in onder andere het Verenigd Koninkrijk, zijn blijkbaar veel mensen tot bezinning gekomen want in de afgelopen periode werd er in de V.K. 87,1 procent (!) meer tofu gegeten dan voor de lockdown. Het gaat om de 12 weken voor 1 juni 2020.

Must read: Het is bewezen: met dit dieet kunnen alle 10 miljard mensen duurzaam én gezond eten in 2050

Drukkere supermarkten dan ooit

Daarbij moet wel gezegd worden dat er sowieso een flinke groei was te zien in de omzet van supermarkten. Mensen sloegen massaal in (van hamsteren was gelukkig maar even sprake) omdat dat het enige uitje was voor de meeste mensen in die periode.

Toch overtrof het stijgende aantal verkochte plantaardige producten elke andere groei die te zien was in de supermarkten tijdens de lockdown. De verkoop van vegan gehakt steeg met met 50,1 procent, plantaardige worsten met 21,3 procent en vegan hamburgers met 37 procent, berekende het bedrijf Kantar Worldpanel.

Meer planted based door corona

Eerder kwam The Vegan Society met cijfers waaruit bleek dat 1 op de 5 Britten (dat zijn ruim 13 miljoen mensen) minder vlees at tijdens de corona-uitbraak. De redenen verschilden trouwens wel: 41 procent deed dat omdat hun favoriete producten simpelweg niet te verkrijgen waren in de supermarkt en 43 procent koos bewust voor het minderen van vlees en zuivel vanwege hun gezondheid, het milieu en het dierenwelzijn.

Ook lezen: Waarom soja niet per definitie de beste melkvervanger is

Ongeveer de helft van de Britten die tijdens de lockdown vleesvervangers kocht, zegt dat te blijven doen als de lockdown straks voorbij is.

Verder zegt 15 procent van de ondervraagden ook minder zuivel en eieren te eten. Zo werd er meer soja- en amandelmelk gekocht en is weer ongeveer de helft van plan dit te blijven doen.

En dat is slechts één van de mooie dingen die gebeurden tijdens corona!

Meer vega(n) nieuws

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️