Rosa Bertram
Rosa Bertram Nieuws 27 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Good News Monday: er zijn 3,6 miljoen dieren gered in 2019 dankzij Veganuary

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis goede daden en nieuwtjes goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góed. Daarom trappen we de week graag af met goed nieuws. Vandaag: Veganuary heeft het leven gespaard van 3,6 miljoen dieren blijkt uit nieuwe cijfers over 2019. 

Yes, daar worden we nou écht heel blij van. En die 3,6 miljoen dieren al helemaal.

De impact van Veganuary

Naast Dry January is het tegenwoordig ook hot om een maand lang (in januari) alle dierlijke producten links te laten staan. Sowieso is het bewust leven en eten een steeds groter wordende trend, waar wij natuurlijk helemaal achter staan.

Voor wie het doorgaans lastig is om alle dierlijke producten te laten staan, is een maand als Veganuary een mooie behapbare aftrap van het jaar. Een maand lang is te overzien, veel mensen durven zich eraan te wagen.

Zo ook de Bedrock-redactie. De eerste week moesten we nog wat wennen, de tweede week ging al een stuk soepeler en de derde week – tja dat moet je zelf maar lezen.

Cijfers van 2019

De Engelse organisatie die Veganuary in het leven riep – met dezelfde naam – komt nu met data van de impact die Veganuary vorig jaar heeft gehad op het aantal dierenlevens. En dat is niet mis. Maar liefst 3,6 miljoen dierenlevens zijn er bespaard gebleven door Veganuary.

In het onderzoek zijn de boodschappen getrackt van 30.000 Britste huishoudens die meededen aan Veganuary. Uit deze cijfers bleek dat deze gezinnen maar liefst tot juli 2019 aanzienlijk minder dierlijke producten aten.

Ook interessant: Een vegan dieet lastig? Zeker niet: dit is dé guide met de voor(oor)delen, struggles en tips voor elke veganist

De cijfers geven dus aan de impact veel groter is dan het aantal mensen dat zich heeft opgegeven. Dat kan ik persoonlijk beamen: ik doe aan Veganuary maar thuis wordt vrolijk meegegeten met mijn plantaardige gerechten!

Uit het onderzoek blijkt dat er vorig jaar 3,6 miljoen dierenlevens bespaard zijn gebleven wat omgerekend 4,452,603 kilo aan dierlijke producten is. Het weegt nog niet op tegen de 70 miljard dieren die jaarlijks geslacht worden, maar het is een begin!

We zijn benieuwd wat de impact van Veganuary 2020 zal zijn!

Vegan koken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Good News Monday: er zijn 3,6 miljoen dieren gered in 2019 dankzij Veganuary
Sluiten