Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Psychologie 15 aug 2019
Leestijd: 3 minuten

Tip: de Master Your Mindset Podcast draait helemaal om persoonlijke ontwikkeling

In de trein, op de fiets of gewoon lekker thuis op de bank: oordopjes in en je favoriete podcast aan. Met één druk op de playknop zijn we wijzer over verschillende wereldzaken. Podcasts zijn niet voor niets populairder, en vooral handiger, dan ooit. Daarom tippen we af en toe een goede podcastshow. Deze keer: de Master Your Mindset Podcast, over persoonlijke ontwikkeling op allerlei vlakken.

Misschien ken je Michael Pilarczyk wel: voormalig DJ op Radio 538, VJ bij TMF en presentator bij RTL. Tijdens zijn periode als presentator en interviewer ging hij zich steeds meer interesseren in het geheim van die mensen die hun dromen waarmaakten. Hij ontdekte een mindset waarmee hij miljonair werd, verloor dat geld ook weer en realiseerde zich toen dat het zonde was om bij de pakken neer te gaan zitten. Op dat moment ging hij pas écht moeite doen om zijn mooiste leven te leven, en nu noemt hij zichzelf ‘leraar in levenskunst’.

Michael is inmiddels coach en spreker over mindfulness, persoonlijk succes en mindset. Zijn methodes baseert hij niet alleen op zijn eigen ervaringen, spiritualiteit en de Law of Attraction, maar ook op neuropsychologie en gedragswetenschap. Een fijne combinatie! Naast zijn boeken, online programma’s en events, host hij ook de Master Your Mindset Podcast.

De Master Your Mindset Podcast

De podcast behandelt persoonlijke ontwikkeling op allerlei mogelijke manieren: geluk en bewustzijn komen uiteraard aan bod, maar ook geld en ondernemen, innerlijke rust en het behalen van doelen en persoonlijk succes. Er komt van alles aan bod, van het belang van een positive houding ten opzichte van jezelf tot hoe je doelen stelt én ook bereikt. En van het gevaar van perfectionisme, tot weten wat je waard bent als ondernemer en hoe je focus houdt. Maar alles draait op het behalen van je ‘maximum potential’ en het leven van je mooiste leven.

In sommige afleveringen gaat Michael in op vragen van lezers, van iemand die bang is om te kiezen tot iemand wiens partner is vreemdgegaan. In andere afleveringen is er een inspirerende gast, zoals de oprichter van een weeshuis in Nepal, een spiritueel leraar of een businesscoach. Op die manier worden eigen ervaringen gecombineerd met andere inzichten.

Dit vind je vast ook interessant: Zo pas je spiritualiteit toe op je dagelijkse leven (zelfs tijdens je werk)

De podcast bestaat al sinds 2016; eerst verschenen er dagelijks afleveringen, toen wekelijks en inmiddels ongeveer maandelijks. Ze zijn dan ook wel een stuk langer geworden. Waar oudere podcasts ongeveer een kwartier duurden, zijn de afleveringen nu 45 minuten tot wel meer dan een uur. Ook podcasthost Cindy Koeman is erbij gekomen.

Kun je wel wat wijsheid gebruiken? Je luistert de Master Your Mindset Podcast op onder andere Spotify en Apple Podcasts.

Meer inspirerende podcasts:

Luister nu ook naar Bedrock

Bestaat ware liefde? Is het huwelijk niet achterhaald? Is een open relatie helemaal van nu? En is polyamorie een duur woord voor vreemdgaan? In de nieuwste Bedrock Talks interviewen Rosa en Lisanne seksuologe en relatietherapeut Nynke Nijman over de vrije liefde.

Spoiler: Walt Disney en Hollywood laten ons niet bepaald een weerspiegeling van werkelijke relaties en seks zien. Maar, wat moeten we dan wél geloven? Je hoort het in de vierde aflevering van Bedrock Talks!

Tip: Luister de nieuwe aflevering aan het begin van elke volgende maand en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts! Leuk als ons laat weten wat je ervan vond in de reviews!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.