Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Betere wereld 24 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Luistertip: de podcast Het groene hart interviewt inspirerende mensen over duurzaamheid

In de trein, op de fiets of gewoon lekker thuis op de bank: oordopjes in en je favoriete podcast aan. Met één druk op de playknop zijn we wijzer over verschillende wereldzaken. Podcasts zijn niet voor niets populairder, en vooral handiger, dan ooit. Daarom tippen we af en toe een goede podcastshow. Deze week: Het groene hart, een tweewekelijkse podcast die vooruitstrevende gasten interviewt over hun – juist – groene hart.

Wie een fervent fan is van podcasts én duurzaamheid, heeft deze interviewserie misschien al eens voorbij zien komen – inmiddels bestaat ‘ie bijna een jaar en staan er al 22 afleveringen online. Maar ben je nieuwe in ‘het hele podcastgebeuren’? Dan stellen we je graag even voor aan Het groene hart – nee, niet dat veenweidegebied in de Randstad, maar een toegankelijke podcast die je liefde voor duurzaamheid én podcasts zeker gaat aanwakkeren.

Het groene hart van – de podcast

De podcast is van Happinez, maar wordt gepresenteerd door niemand minder dan Jelle Derckx. Je kunt hem kennen van Growthinkers, zijn blog over persoonlijke groei, minimalisme en duurzaamheid, van zijn artikelen op Bedrock of van zijn nieuwe boek ‘Verlangen naar minder’, waarin hij je met zowel persoonlijke verhalen als concrete tips meeneemt op zijn reis naar een bewust en duurzaam leven.

In Het groene hart staat echter niet zíjn groene hart centraal, maar vooral dat van zijn gasten. Hij praat bijvoorbeeld met Jessie Kroon van Het Zero Waste Project, met Babette Porcelijn van De verborgen impact, Jaap Korteweg van De Vegetarische Slager, Ernst-Jan Pfauth en Jelmer Mommers van De Correspondent en noem zo maar op. Er is zelfs een aflevering met Nina Pierson, mede-oprichter van SLA én van Bedrock.

Alle gasten hebben hun eigen weg bewandeld naar een duurzamer leven, en proberen dat op hun eigen unieke manier te delen met de rest van de wereld. Ze worden geïnterviewd over hun missie en persoonlijke verhaal, over duurzaam leven en gelukkig zijn, over boeken en docu’s die hen inspireerden en natuurlijk over hun specifieke vakgebied. De interviews zijn zowel informatief als inspirerend, en dat is een fijne combinatie.

De afleveringen van tussen de 25 en 40 minuten zijn gemakkelijk te luisteren in de trein naar je werk, tijdens je lunch of gewoon een keer tussendoor – de interviews hebben een heerlijk tempo en zijn zelfs goed als achtergrondgeluid bij van alles. Het groene hart is daarmee lekker toegankelijk en dan ook een must listen! De podcast is te luisteren op Spotify én natuurlijk op de site van Happinez.

Meer fijne podcasts:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Luistertip: de podcast Het groene hart interviewt inspirerende mensen over duurzaamheid
Sluiten