Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Psyche 21 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Fijne podcast: Unapologetically Me doorbreekt het taboe op mental health

In de trein, op de fiets of gewoon lekker thuis op de bank: oordopjes in en je favoriete podcast aan. Met één druk op de playknop zijn we wijzer over verschillende wereldzaken. Podcasts zijn niet voor niets populairder, en vooral handiger, dan ooit. Daarom tippen we af en toe een goede podcastshow. Deze keer: Unapologetically Me, een interessante podcast over mental health.

Wist je dat 42 procent van de jonge mensen tussen de 16 en de 34 jaar met psychische klachten zich daarvoor schaamt? En dat ruim de helft aangeeft het als een taboe te ervaren om erover te praten? Ondanks dat een behoorlijk percentage van de Nederlanders weleens naar de psycholoog is geweest, zijn mensen dus nog steeds bang dat ze daarom raar worden gevonden.

Gelukkig zijn er steeds meer media, zoals boeken en podcasts, die het taboe proberen te doorbreken.

Unapologetically Me: een podcast over mental health

Zo ook Unapologetically Me, een Engelstalige podcast over mental health. Daarin krijgt host Boomer Perrault mensen te gast die zelf last hebben van psychische klachten of fysieke beperkingen en zich ook inzetten om daar meer bewustzijn rondom te creëren. Omdat het bijna allemaal ervaringsdeskundigen zijn, geeft de podcast een realistisch inkijkje in het leven van iemand met psychische of fysieke beperkingen én kunnen zij goede tips geven aan anderen die hiermee struggelen.

Zo zijn er bijvoorbeeld afleveringen over het hebben van een eetstoornis, depressie en/of angststoornis en alcoholverslaving, maar ook gasten die spreken over migraine, de ziekte van Lyme, de ziekte van Crohn en andere chronische ziekten. Andere afleveringen gaan over stress, geluk en mentale gezondheid in het algemeen.

Dit vind je vast ook interessant: Luistertip: DAMN, HONEY is de beste Nederlandstalige podcast over feminisme

De afleveringen zijn verschillend in lengte, maar duren meestal tussen de 15 en 45 minuten: perfect om te luisteren onderweg, en gelukkig niet zo lang dat je stiekem op een gegeven moment je concentratie verliest. Wat ook fijn is, is dat de host – en ook de meeste gasten – vrij rustig spreken; da’s weer eens wat anders dan alle hyperenthousiaste podcasts die je bijna niet kunt volgen. En erg goed voor je eigen mentale gezondheid. 😉

Kortom: aanrader! Je beluistert Unapologetically Me op Spotify of iTunes.

Meer lezen over mental health:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fijne podcast: Unapologetically Me doorbreekt het taboe op mental health
Sluiten