Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 13 jan 2020
Leestijd: 4 minuten

Deze invloed heeft de maan op jouw onverklaarbare hoofdpijn (mis jij belangrijke signalen?)

Heb jij weleens last van onverklaarbare hoofdpijnen? Stress, weinig slaap en alcohol zijn veel voorkomende oorzaken. Maar heb je er weleens over nagedacht dat jouw hoofdpijn ook door de maan veroorzaakt kan worden?

Bedrock’s astroloog de Maannomade legt uit hoe het zit met de relatie tussen de maan en hoofdpijn.

De relatie tussen de maan en hoofdpijn

Hoofdpijnen en nare migraines zijn mij zeker niet onbekend. Na het nemen van een daith piericing zijn de migraines minder frequent en veel hanteerbaarder (voor mij echt een tip!), maar de nare hoofdpijnen blijf ik wel houden.

De afgelopen maanden ben ik een hoofdpijndagboekje gaan bijhouden om meer inzicht te krijgen wanneer deze hoofdpijnen nou opspelen. Naast de momenten waarop ik het mega druk had, zag ik ook dat ik in de dagen voor een volle maan en nieuwe maan steeds hoofdpijn had.

Lees ook: Last van hoofdpijn of migraine tijdens je menstruatie? Dit doe je eraan

Geen heftige, maar zo’n zeurende die twee dagen aanhoudt. Als je erover nadenkt, is dat eigenlijk niet zo heel gek. De maan is een mega planeet die dichtbij de aarde staat. Met de zwaartekracht die de maan uitoefent op de getijden van de planeet, zal niet alleen de oceaan door de maan in movement gebracht worden.

De verschillende fasen van de maan

De maan maakt tijdens haar reis om de aarde, meerdere fasen door. Waarbij gedurende twee fasen per maand de echte piekmomenten zijn waarbij haar energie op haar sterkst is. Deze piekmomenten zijn meetbaar omdat dit ook het moment is dat we hoog of laag getijde hebben.

De maan start haar fase met de nieuwe maan. Een fase waarin ze helemaal donker is en geen zonlicht ervaart en we alleen haar donkere kant zien. Gedurende twee weken groeit de hoeveelheid licht die op haar valt en werkt ze naar de volle maan toe. Tijdens volle maan wordt ze volledig verlicht waardoor we een felle volle maan kunnen zien. Na de volle maan neemt het zonlicht weer af en werkt ze weer naar de nieuwe maan toe.

Vermoeider en meer gedachten

Veel mensen ervaren volle maan als erg vermoeiend en slapen daarbij een stuk slechter. Deze vermoeidheid wordt veroorzaakt door de extra sterke maanenergie. De maan staat op haar hoogtepunt. Door de verhoogde maanenergie worden we overspoeld met gedachten, maar ook met meer emoties.

De maan heeft astrologisch gezien namelijk invloed op de manier waarop we met onze emoties en gevoelens omgaan, maar ook op ons onderbewustzijn en de moeilijke gebeurtenissen die we liever weg stoppen. En we weten allemaal dat onrustige nachten een voorloper kunnen zijn voor hoofdpijnen.

Must read: TADA: dit is dé niet-zweverige jaarhoroscoop van 2020

Maar niet alleen volle maan maar ook de nieuwe maan kan flink vermoeiend zijn. Door de donkere gestalte van de maan worden we getriggerd om naar binnen te keren, om aandacht te geven aan onze emoties maar ook aan de geheimen die we liever weg stoppen. Daarnaast staat de nieuwe maan ook voor een nieuwe fase, een nieuwe start om met nieuwe intenties en ideeën te starten. En al die nieuwe indrukken zijn natuurlijk ook behoorlijk vermoeiend.

Hoofdpijn en hormonen

Veel hoofdpijnen zijn niet alleen stress- en slaapgerelateerd, maar ook hormoon-gerelateerd. Veel vrouwen hebben een natuurlijk patroon dat synchroon loopt rondom de volle maan waardoor de piek tijdens de volle maan extra pittig kan worden. Wanneer deze synchroon loopt, vindt de ovulatie plaats rond volle maan. De piek van oestrogenen en andere hormonen tijdens ovulatie is dit een moment waarop je extra gevoelig kan zijn voor de hoofdpijnen.

Vind je vast ook interessant: Dit is hoe je hormonen je beïnvloeden tijdens je menstruatiecyclus

Wat te doen tegen hoofdpijn?

Maar, hoe ga je nou om met al die triggers? Extra ibuprofen is namelijk zeker niet de oplossing. Daarom deelden we eerder natuurlijke manieren om van je hoofdpijn af te komen.

Ook door bewust de maancyclus te volgen kan je hoofdpijnen voor zijn of ervoor zorgen dat deze minder heftig zijn. Houd eens een maand bij tijdens welke maanfase en bij welk sterrenbeeld je hoofdpijn ervaart (dit volg je bijvoorbeeld in de wekelijkse astrologie-artikelen op Bedrock).

Ook interessant: Hoe oogyoga je kan helpen bij het verminderen van vermoeide ogen

Per persoon verschilt namelijk ook de invloed van het sterrenbeeld waar de maan in staat. Voor sommige is de dromerige energie van Vissen juist erg fijn om zich even te verliezen in gedachten, terwijl voor anderen dit juist verschrikkelijk is door de overspoeling van zorgen en emoties.

Weer anderen gaan juist goed op de enthousiaste energie van maan in Leeuw, terwijl anderen deze als vermoeiend ervaren door alle extra drama die in je leven komt.

Leer niet alleen aandacht te geven aan de maancyclus maar ook aan je lichaam. Je lichaam zal meerdere kleinere signalen af geven dat het belangrijk is om rustiger aan te doen voordat die fikse hoofdpijn ontstaat.

Meer over hoofdpijn?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️