Josephine Kay
Josephine Kay Liefde & Seks 30 nov 2018
Leestijd: 4 minuten

7 tips om je liefdesrelatie weer een boost te geven (overwin de sleur!)

De sleur. Iedereen kent ‘m wel. Soms sluipt het er langzaam na zeven jaar in, bij anderen gebeurt het al eerder. Hoe zorg je er nou voor dat je die sleur compleet overslaat, of in ieder geval weer overkomt? Psychology Today stelde een fijne en simpele lijst samen met tips om de passie weer aan te wakkeren in je relatie. Zonde om het langzaam maar zeker dood te laten bloeden, toch?

1. Doe expres romantisch

Het klinkt misschien een beetje corny, maar een beetje romantiek can go a long way. Stof die kaarsen af, zet je favoriete romantische playlist op en kook het lievelingsmaal van je lief. Zo’n kleine extra moeite kan je partner verrassen én jij komt op deze manier ook in een romantische bui.

2. Praat over seks

Je kunt je relatie spannend houden door op onverwachte momenten het over seks te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een appje midden op de dag met ‘ik heb zin in je.’ Dat zorgt gegarandeerd voor rode oortjes. Wil je het nog spannender maken? Fluister tijdens een avondje in de kroeg in zijn of haar oor dat je zin hebt om straks naar huis te gaan en iets nieuws te proberen tussen de lakens.

Must read: Ben je creatief? Dít zegt het over je seksleven

Laat de ander ook vooral weten wat je fijn vindt, en vraag ook wat hij of zij het liefst heeft. Één van de eerste warning signs dat het niet goed gaat met je relatie is dat je nauwelijks meer seks hebt. Zorg ervoor dat dit even een fase is, en niet een blijvend iets. Dan is de kans namelijk groot dat het stukloopt.

3. Beleef je fantasie

Je hebt een romantische setting gecreëerd, en je bent speels als het op kleine hints omtrent seks gaat. Nu is het misschien tijd om écht je stoute schoenen aan te trekken. Spreek je fantasie uit met je partner, en plan een dagdeel in om het ook daadwerkelijk uit te gaan voeren.

4. Ga samen op date

Als je in een lange relatie zit en bijvoorbeeld samenwoont, voelt het misschien onnatuurlijk om een date in te plannen. Want, je ziet de ander toch elke dag? Het is dan juist belangrijk om samen iets te doen buiten de deur. Reserveer een tafel in je favoriete restaurant, of probeer een nieuwe.

Ga naar een cocktailbar, of drink wijn voor een open haard. Zin om het nét even iets meer bijzonder te maken? Boek een overnachting in een hotel. Toerist zijn in eigen land kan een leuke manier zijn om even uit die sleur te breken.

Vind je vast ook leuk: The Sex Issue: milieuvriendelijk zijn tussen de lakens? Dat doe je zo

5. Zoen vaak

Nog zoiets dat soms vergeten wordt als je niet meer in een prille relatie zit. Geef elkaar nog af en toe een kus. Ga lekker kleffen in een café of houd elkaars handen vast als je over straat loopt. Door elkaar aan te blijven raken en elkaar kusjes te geven, blijf je verbonden met de ander.

Naast de kleine lieve kusjes is het soms goed om even heel intens te zoenen. Lange, langzame tongzoenen kunnen extreem bijzonder zijn, en doen we eigenlijk veel te weinig als we in een lange relatie zitten.

6. Laat los

Probeer even écht de controle los te laten. Laat je lief één dagje alles bepalen. Van wat jullie die dag gaan eten, tot wat je aantrekt. Klinkt misschien een beetje gek, maar probeer er vooral de lol van in te zien. Laat de ander maar even zien wat ‘ie allemaal in petto heeft voor jullie. Uiteraard geldt dit ook voor in de slaapkamer.

Luister ook: Bedrock Talks: over (vrije) liefde, monogamie, seks en méér met seksuologe Nynke Nijman

7. Geef elkaar complimenten

Laat de ander weten als je vindt dat hij of zij er mooi uitziet. Zeg dat je blij wordt van zijn of haar glimlach en laat ook weten wanneer je trots bent op de ander. Doe dit ook vooral overdag. Dan geef je de ander een goed gevoel, en voelt het oprechter dan als je het ‘s avonds in bed zegt.

Meer lezen over relaties?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️