Josephine Kay
Josephine Kay Psyche 29 nov 2018
Leestijd: 4 minuten

De man van je dromen ontmoeten? Laat deze 5 dingen los

Als je een heftige break up achter de rug hebt, is het verleidelijk om te denken ‘laat maar.’ De kans dat je weer gekwetst wordt is te groot en het is een risico dat je niet wil nemen. Maar verliefd worden kan juist ook iets heel moois zijn. Mind Body Green raadt deze vijf dingen aan om los te laten, zodat je op een meer ontspannen manier liefde toe kunt laten in je leven.

De man van je dromen ontmoeten? Laat deze 5 dingen los

1. Luister niet te veel naar de stemmen in je hoofd

Soms kun je je eigen ergste vijand zijn. Je gelooft alles wat je denkt, terwijl je gedachtes nergens op gebaseerd zijn. Ja, op je eigen onzekerheden, en dat is juist zo zonde. Je ego kan heel creatief zijn en je allerlei taferelen voorschotelen die jij voor waar aanneemt. Dit zorgt voor het nodige verdriet, alvorens er écht iets is gebeurd.

Dit is de grootste mythe op het gebied van de liefde

Hoe pak je dit aan? Eigenlijk is het heel erg logisch. Probeer je gedachtes te aanschouwen. Als je alle gedachtes voorbij ziet razen in je hoofd, is het goed om je te realiseren dat het je eigen verzonnen brouwsels zijn. Just because you think it, doesn’t make it true. Gebruik meditatie om je gedachtes te leren aanschouwen.

2. Laat het verleden los

Eigenlijk is het bijzonder knap dat je jezelf ervan kunt overtuigen dat dingen die in het verleden gebeuren, vast weer gaan gebeuren. Terwijl het leven zo veranderlijk als het weer is, en de kans vrij klein is dat precies hetzelfde je gaat overkomen.

Probeer meer in het nu te leven, en het verleden los te laten. Hoe je dat doet? Besef dat op dit specifieke moment er niets aan de hand is. Ja, je bent in het verleden gekwetst, iemand ging vreemd of de liefde was opeens over, maar dat geldt niet voor the present moment. Wat tot het verleden hoort, hoort tot het verleden. Het is niet goed om daar in te blijven hangen. Daar heeft je huidige, en toekomstige zelf precies niets aan.

3. Laat verwachtingen los

Vaak kijken we naar de relaties van anderen. Het lijkt te mooi om waar te zijn hoe verliefd zij elkaar elke dag aankijken, en vaak is dat het ook. Laat je romantische verwachtingen los. ‘Tuurlijk, het is fijn om te dromen over je prins op het witte paard, maar de kans dat je precies zo iemand vindt, is behoorlijk klein. Je verwachtingen zijn dan torenhoog, en dat leidt alleen maar tot teleurstelling.

Iemand loslaten: waarom dat goed is en hoe je daar van groeit

Als je iemand ontmoet, en diegene doet nét iets anders dan je had gehoopt, hoeft dat niet meteen het einde te betekenen. Nu is het belangrijk dit niet te verwarren met kritisch zijn. Als je het niet ‘voelt’ dan zal het waarschijnlijk ook niet zomaar ontstaan. Je mag dus best kritisch zijn en dicht bij je gevoel blijven. Maar dat is anders dan iemand afwijzen ‘omdat de vriend van vriendin X dat altijd anders doet, en zo hoort het.’

4. Verander de ander niet

Te vaak wordt er gedacht dat je iemand kunt veranderen. Dat is niet zo. Hoe hij of zij nu is, is hoe zij of hij is. Punt. Iemand kan door de jaren heen zich een beetje aanpassen aan jouw wensen, maar helemaal veranderen zal diegene nooit. En dat moet je ook helemaal niet willen.

Want ook al lukt het om je lief in een pasvormpje te gieten, op een gegeven moment barst ‘ie uit het vormpje om weer zichzelf te kunnen zijn. Het is een illusie (echt waar) om te denken dat je iemand kunt veranderen. Dus probeer dat ook gewoon niet. Of je moet er mee kunnen leven, of je moet diegene laten gaan.

5. Maak je niet druk om ‘hoe het hoort’

Toen je twintig was dacht je misschien dat je je leven vooruit kon plannen. ‘Als ik 30 ben, wil ik wel getrouwd zijn. En als ik 32 ben, heb ik mijn eerste kindje.’ Laat dit los. Niets gaat volgens plan, en dat is helemaal niet erg. Hoe saai zou de wereld zijn als het bij iedereen precies op dezelfde manier lukte?

Liefdevol uit elkaar gaan: hoe doe je dat?

Dingen gebeuren wanneer dingen moeten gebeuren. Probeer je niet blind te staren op een bepaald doel. Als je nog single bent op je 30ste is dat helemaal fine. Er om stressen levert toch niets op, dus waarom zou je het doen? If anything, remt het je juist af, omdat alles dan zo geforceerd wordt. Ontspan, relax, en leef je leven zoals het komt.

Meer lezen over dé ware?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️