Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Psyche 30 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Ben je creatief? Dít zegt het over je seksleven

Zit jij altijd vol ideeën? En komen collega’s bij jou aankloppen als er een iets bedacht moet worden waarbij out of the box denken vereist is? Dan is de kans groot dat jij jezelf creatief mag noemen. En uit onderzoek blijkt dat jij, een creatief persoon, 2 keer meer seks hebt dan je niet-creatieve mensen. Had je dat verwacht? 

Uit onderzoek onder 425 respondenten blijkt dat creatieve mensen 2 keer zoveel bedpartners hebben gehad dan minder creatieve mensen. Dr. Daniel Nettle, verklaart dat als volgt: “Creatieve personen zijn meestal aantrekkelijk en krijgen veel aandacht. Ze zijn charismatisch, en zijn goed in het maken van kunst en poëzie. En dat vinden minder creatieve mensen weer interessant.”

Een bohemian levensstijl

Wat ook nog een mogelijke verklaring van de uitslag van het onderzoek, is dat creatieve personen er vaak een bohemian levensstijl op nahouden. Deze levensstijl wordt vaak gezien als losser, waarbij er meer seksuele impulsen en mogelijkheden gezien worden.

Lees ook: Deze mensen hebben het vaakst seks (en het is niet wat je denkt)

Creatief, en ook een tikkie schizofreen?

De respondenten van het onderzoek zijn ondervraagd over hun hobby’s en bezigheden, het aantal bedpartners én of ze symptomen van schizofrenie vertoonden. En wat blijkt? Mensen die creatief zijn vertonen meer schizofrene trekjes dan mensen die aangeven niet creatief te zijn. Interessant.

Dr. Nettle denkt dat er een zekere connectie in ons brein is tussen creativiteit en krankzinnigheid. “Deze persoonlijkheidskenmerken kunnen zich op negatieve manieren uiten. In die zin zijn deze personen waarschijnlijk gevoeliger voor psychische aandoeningen zoals depressie en suïcidale gedachten.”

Met andere woorden: gekheid, creativiteit en sexy zijn allemaal met elkaar verbonden.

Meer lezen over jouw creatieve brein:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️